Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Så arbetar vi med: Innovation

Uppsala står inför stora utmaningar, precis som resten av världen. För att möta dessa utmaningar måste vi tänka nytt, testa nytt och lära nytt. Nya problem kräver nya lösningar, lokala som globala. Nu skapar vi förutsättningar för att fler ska kunna vara delaktiga i utvecklingen. Tillsammans skapar vi nytt som gör skillnad.

Vårt mål:

Att skapa ett smart och hållbart Uppsala.

 • Innovationsinitiativ

  Innovationer och innovationsarbete sker i hela Uppsala kommunkoncern – hela tiden. Låt dig inspireras av många olika initiativ inom bygga och bo, kultur och fritid, stöd och omsorg och andra områden.

 • Initiativ: AI i verksamhetsplanering

  En digital assistent som utgörs av en chatbot och bygger på Microsofts Azure OpenAI.

 • Initiativ: Kompost-te för friskare växtytor

  Nu testar stadsbyggnadsförvaltningen ett innovativt kompost-te i träd-, planterings- och gräsytor.

 • Initiativ: Ökad andel återbruk i byggprojekt

  Att möjliggöra för byggaktörer att tillämpa återbruk i sina byggprojekt är en liten men viktig pusselbit i klimatomställningen i Uppsala kommun.

 • Vad innovation är och varför det är viktigt

  Innovation är en förutsättning för att vi ska kunna lösa de utmaningar vi står inför. Det handlar om att tänka nytt och testa nytt – i det stora och det lilla. Här får du en bättre förståelse för vad innovation är och varför vi arbetar med det.

 • Innovationslabbet

  Innovationslabbet är en kreativ mötesplats för medarbetare, invånare, näringsliv och akademi. I labbet utmanar vi tillsammans våra tankar om hur saker och ting ska vara för att skapa förändring på riktigt. Välkommen att utforska mer av Innovationslabbet och vad vi erbjuder där.

 • Hur vi arbetar med innovation

  Inom innovationsområdet är nytänkande sätt att arbeta en grundpelare för att skapa förändring. Ta del av våra arbetssätt och metoder för att förverkliga nya lösningar till våra utmaningar.

Kontakt

Om du har frågor, kontakta Innovationsteamet på innovation@uppsala.se 

Se även

 • Så arbetar vi med:

  Näringsliv

  Näringslivet i Uppsala har blomstrat under lång tid. Spetskompetens, entreprenörskap, upplevelser, evenemang och hela världen runt hörnet har skapat utveckling och framgång. Vi vill ge ännu bättre näring till framgången och skapa möjligheter för alla genom att kratta, vattna och vårda för fortsatt utveckling. Vi lovar att göra allt för att du ska uppleva att det är här i Uppsala du vill utveckla ditt företag. Genom relationsskapande, effektivitet och hög rättssäkerhet vill vi skapa möjligheter för dig och din affär att växa. Vi har nu höjt ribban med en omfattande handlingsplan med förbättringar. Vår ambition är att du ska lyckas och att vi ska vara en bra affärspartner för dig.

 • Så arbetar vi med:

  Trygghet och säkerhet

  I Uppsala ska trygghet vara en rättighet för alla - inte ett privilegium för några få. För att Uppsala ska vara en attraktiv kommun att leva, verka och vistas i behöver vi arbeta förebyggande med trygghet och säkerhet.