Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Så arbetar vi med: Innovation

För att möta våra utmaningar och dra nytta av våra möjligheter så arbetar Uppsala kommun med innovation. Vi bygger upp ett stöd för innovationsarbetet som riktar sig till kommunkoncernens förvaltningar och bolag. Vi ökar också våra ansträngningar för att koppla ihop kommunens behov med de resurser som andra innovationsstödjande aktörer erbjuder.

Vårt mål:

Att skapa ett smart och hållbart Uppsala.

 • Därför arbetar vi med innovation

  För att framtidssäkra vår kommun behöver vi hitta nya sätt att leverera välfärd och samhällsservice. Till det behöver vi förmågan att framgångsrikt ta fram och införa nya processer, tjänster och metoder som resulterar i betydande förbättringar av kvalitet, effektivitet eller ändamålsenlighet. Innovationsförmåga helt enkelt.

 • Vad är innovation?

  Innovation är nya lösningar som svarar mot behov och efterfrågan i vardagen och omvärlden. Värdet uppstår i nyttiggörandet och tillämpningen av en idé. Värdet som skapas kan anta många former – ekonomiska, sociala eller miljömässiga.

 • Innovation som inspiration

  Innovation kan vara en enkel idé som gör stor skillnad i vardagen, som att ställa en kort fråga till de som använder våra tjänster. Eller hundarna inom äldrevården, en nödlösning som gick på export. Eller en högteknologisk lösning för att klara våra framtida energibehov. Låt dig inspireras av olika idéer från Uppsala kommuns verksamheter.

 • Så gör och tänker vi

  Uppsala kommun har valt att arbeta med tjänstedesign. Här förklarar vi varför.

 • Tips, råd och verktyg

  Vill du komma igång med innovation i din verksamhet? Om du arbetar i Uppsala kommun informerar vi på vårt intranät Insidan om stöd, coachning och utbildning som du kan ta del av.

 • Våra samarbetspartner

  De flesta moderna tjänster består i någon del av digitala lösningar eller någon fysisk produkt. För att skapa nya effektiva välfärdstjänster kan kommunen behöva ta hjälp av andra. Ibland kan också en sammansatt tjänst finnas på marknaden.

 • Podden Kommunkreativ

  Lyssna på podden som handlar om nyskapande och kreativitet i Uppsala kommun.

Kontakta oss

Vill du ha stöd i ditt innovationsarbete eller har frågor, kontakta oss: innovation@uppsala.se

Se även

 • Så arbetar vi med:

  Digital transformation

  Flera samhällsförändringar utmanar Uppsala kommuns förmåga att leverera välfärd med hög kvalitet. För att klara det behöver kommunen öka ambitionen inom digital transformation - verksamhetsförbättringar med stöd av digital utveckling.