Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Så arbetar vi med: Näringsliv

Näringslivet i Uppsala har blomstrat under lång tid. Spetskompetens, entreprenörskap, upplevelser, evenemang och hela världen runt hörnet har skapat tillväxt och framgång. Vi som kommun vill ge ännu bättre näring till framgången och skapa möjligheter för alla genom att kratta, vattna och vårda för fortsatt tillväxt. Vi lovar att göra allt för att du ska uppleva att det är här i Uppsala som du vill utveckla ditt företag. Genom relationsskapande, effektivitet och hög rättssäkerhet vill vi skapa möjligheter för dig och din affär att växa. Vi har nu höjt ribban med en omfattande handlingsplan med förbättringar. Vår ambition är att du ska lyckas och att vi ska vara en bra affärspartner för dig.

Vårt mål:

Att skapa förutsättningar för 2 000 nya jobb per år.

 • Information till företag gällande coronaviruset

  Många företag drabbas hårt av följderna i spridningen av covid-19/coronavirus. Ta del av information och stöd till dig som företagare.

 • Uppsalas näringsliv

  Uppsala är en av Sveriges mest expansiva regioner och näringslivet blomstrar. Läs mer om den bubblande entreprenörsandan.

 • Uppsala möts

  Vi på Uppsala kommun vill gärna träffa dig som är verksam i näringslivet för att lyssna och samtala om hur det är att driva företag i här. Genom dialog utvecklar vi Uppsala tillsammans. Här kan du ta del av andra företags dialog med kommunen.

 • Starta, etablera och driva företag

  I kommunen finns många organisationer som hjälper dig med rådgivning och praktisk hjälp att driva företag. Inspireras av andra företagares berättelser om nyföretagarstaden Uppsala här nedan eller kontakta oss så hjälper vi dig till rätt stöd.

 • Nyhetsbrev och informationsmaterial

  Det är lätt att drunkna i information. Här hittar du ett nyhetsbrev med handplockad information för dig som driver företag i Uppsala.

 • Undersökning för bättre företagsservice

  Uppsala kommun mäter företagsklimatet och nöjdheten hos företagare. Om du nyligen fått beslut i ett myndighetsärende kan du bli kontaktad för att delta i undersökningen.

 • 2 000 nya jobb

  Ett hållbart och växande näringsliv kräver strategi. Läs om kommunens näringslivspolitik som ska bidra till 2000 nya jobb per år.

 • Kontakta oss

  Vill du starta, utveckla eller etablera företag i Uppsala? Vi hjälper dig att hitta rätt. Kontakta oss på kommunens näringslivsenheter.

 • Information till kommunens utförare

  Här kan du hitta mer information om du är eller vill bli utförare till Uppsala kommun inom exempelvis vård eller skola.

 • Fairtrade City

  Uppsala är diplomerad Fairtrade City, med mål om ökad rättvis handel och etisk konsumtion i hela kommunen.