Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Nyheter om integration

 • Positiva trender i kommunens integrationsuppföljning

  Fler utrikes födda män och kvinnor förvärvsarbetar och fler utrikes födda elever har gymnasiebehörighet. Det är några av de positiva trender som syns i kommunens uppföljning av integrationsarbetet. Samtidigt finns det områden där utvecklingen går åt fel håll, till exempel andel utrikes födda flickor som är engagerade i fritidsaktiviteter och andel barn med utrikesfödda föräldrar som går i förskola.

 • Uppsala kommun uppmärksammar resandefolkets högtidsdag

  Resandefolket är tidiga invandrare i Sverige och en del av landets historia. Det finns uppgifter om att en första grupp kom till Stockholm 29 september 1512. Därför firas resandefolkets högtidsdag 29 september.

Så arbetar vi med integration

 • Så arbetar vi med:

  Mänskliga rättigheter

  Uppsala kommun ska vara en öppen och inkluderande kommun där lika rättigheter och möjligheter för varje människa är den rådande normen. Här kan du läsa mer om hur kommunen arbetar med mänskliga rättigheter.