Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Så arbetar vi med: Mänskliga rättigheter

Uppsala kommun ska vara en öppen och inkluderande kommun där lika rättigheter och möjligheter för varje människa är den rådande normen. Här kan du läsa mer om kommunens arbete med mänskliga rättigheter.

Vårt mål:

att Uppsala ska vara en mänsklig rättighetskommun (MR-kommun) år 2021.

 • Mänskliga Rättighetsdagarna (MR-dagarna)

  Uppsala kommun är en av de lokala medvärdarna till Nordens största konferens om mänskliga rättigheter. Välkommen till digitala Mänskliga Rättighetsdagarna Uppsala!

 • Barnrätt

  Uppsala kommun prioriterar barn och unga och arbetar för barnets rättigheter enligt FN:s barnkonvention.

 • Mänskliga rättigheter i vår verksamhet

  Här kan du se filmer där vi tar upp hur vi på olika sätt arbetar med mänskliga rättigheter i våra verksamheter.

 • Interreligiös samverkan

  I dagens Sverige har många olika trossamfund en viktig roll att fylla för många människor – inte minst när det gäller förmågan att stödja människor i svåra situationer.

 • Minoriteter och förvaltningsområde

  Sveriges nationella minoriteter är samer, sverigefinnar, tornedalingar, romer och judar.

 • Minnesdagar och högtider

  Varje år uppmärksammar Uppsala kommun internationella och nationella minnesdagar med koppling till mänskliga rättigheter.

Se även