Coronaviruset och Covid-19 – Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om Covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Så arbetar vi med: Mänskliga rättigheter

Läs om kommunens arbete med mänskliga rättigheter

Vårt mål:

att Uppsala ska vara en mänsklig rättighetskommun (MR-kommun) år 2021.

 • MR-kommun 2021

  Alla som kommer i kontakt med kommunen ska bemötas på ett respektfullt och icke kränkande sätt, och ingen människa ska bli missgynnad.

 • Barnrätt

  Uppsala kommun prioriterar barn och unga och arbetar för barnets rättigheter enligt FN:s barnkonvention.

 • Rättighetsbaserat arbetssätt

  Uppsala kommun strävar efter ett rättighetsbaserat arbetssätt. Det innebär att anställda i kommunen ska se till att kommunens invånare får sina rättigheter tillgodosedda, oavsett individuella förutsättningar.

 • Interreligiös samverkan

  I dagens Sverige har många olika trossamfund en viktig roll att fylla för många människor – inte minst när det gäller förmågan att stödja människor i svåra situationer.

 • Minoriteter och förvaltningsområde

  Sveriges nationella minoriteter är samer, sverigefinnar, tornedalingar, romer och judar.

 • Minnesdagar och högtider

  Varje år uppmärksammar Uppsala kommun internationella och nationella minnesdagar med koppling till mänskliga rättigheter.

Kampanjer

 • Mänskliga rättigheter-året 2020

  Här hittar du en samlad kalender för temaåret. (Just nu kan flera evenemang vara inställda - dubbelkolla med ansvarig arrangör.)

Se även