Det pågår ett underhållsarbete på webbplatsen. Det kan medföra att visst innehåll inte går att nå. Vi planerar att vara klara under dagen.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Nyheter om äldreomsorg och senior

 • Uppsala kommun satsar 11 miljoner på att förebygga ofrivillig ensamhet bland äldre

  Ytterligare nästan 11 miljoner läggs på att förebygga ofrivillig ensamhet bland äldre som en följd av coronapandemin. Sedan tidigare har kommunen beslutat om riktat stöd för att förebygga ofrivillig ensamhet i form av plexiglas-skärmar utanför äldreboenden för att möjliggöra fysiska möten med anhöriga, surfplattor till äldreboenden, särskilda cyklar och hundpromenader för ökad utevistelse.

 • Ytterligare åtgärder för att minimera smittspridningen inom äldreomsorgen

  Uppsala kommun vidtar nu fler åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19. Äldrenämnden har vid ett extrainsatt möte den 15 april gett förvaltningen i uppdrag att skyndsamt utreda olika åtgärder för att minska spridningen av viruset.

 • Besöksförbud vid vård- och omsorgsboenden

  Regeringen har beslutat att införa besöksförbud på alla Sveriges äldreboenden. Det nationella förbudet gäller från 1 april. Besöksförbud råder sedan tidigare på alla Uppsalas kommunala vård- och omsorgsboenden.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Cykling utan ålder

  Uppsala kommun samarbetar med föreningen Cykling utan ålder, en ideell verksamhet där volontärer tar med personer vid äldreboenden eller personer med funktionsnedsättning på cykelturer i elassisterade cyklar. Cyklarna har plats för en cykelförare och ett passagerarsäte för två. Idén kommer ursprungligen från Danmark och finns nu i mer än 40 länder och många svenska kommuner. Såväl Uppsala kommun som Cykling utan ålder och Röda Korset erbjuder turer till de som inte kan cykla själva, men som ändå vill komma ut och känna vinden i håret.

Så arbetar vi med äldreomsorg och senior

 • Så arbetar vi med:

  Äldrevänlig kommun

  Uppsala kommun vill förbättra äldres möjligheter att leva ett hälsosamt och oberoende liv och öka deras delaktighet i samhällsfrågor.