Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Innovationslabbet

Innovationslabbet är en kreativ mötesplats för medarbetare, invånare, näringsliv och akademi. I labbet utvecklar och använder vi tillsammans metoder, processer och verktyg för att skapa nya lösningar för ett hållbart Uppsala.

Personer sitter i ett rum och lyssnar på föreläsning

I Innovationslabbet gör vi skillnad genom att utforska och förverkliga idéer. Här finns inspiration och verktyg som hjälper dig att gå från tanke till handling. I labbet kan vi tillsammans utmana våra tankar om hur saker och ting ska vara och skapa förändring på riktigt.  
 
Här utgår vi ifrån användarnas och organisationens behov för att forma ett relevant och effektivt stöd. De tjänster som erbjuds kommer därför att utvecklas och förfinas över tid för att möta de lokala och globala utmaningar som vi står inför.

Innovationslabbets lokal i Uppsala stadshus

Labbets lokal i Uppsala stadshus är samlingspunkten för innovationsarbetet. Här kan man testa nya kreativa arbetssätt, samskapa över organisationsgränserna och utforska spännande innovationsinitiativ. Lokalen kan nyttjas av initiativ som har kopplingar till kommunkoncernen och bokas genom kommunens intranät.

Illustration två personer och en glödlampa

Innovationslabbet coachar

Innovationslabbets coacher kan hjälpa dig som arbetar i Uppsala kommunkoncern att snabbt ta dig vidare i dina arbetsprocesser. Vi kan till exempel stötta i att ta fram metodstöd, coacha i hur du faciliterar eller lägger upp ett möte, välja verktyg och slussa rätt i organisationen.

Läs mer om coachning

Illustration i lila på en plånbok

Innovationslabbets idécheck

Innovationslabbets idécheck ger alla inom Uppsala kommunkoncern möjlighet att söka pengar för komma i gång och testa något nytt i sin verksamhet. Utöver finansiellt stöd får idécheckarnas mottagare stöd av Innovationslabbets coacher under processens gång.

Läs mer om idécheckarna

Illustration av verktyg

Innovationslabbets verktygslåda

Innovationslabbet erbjuder dig i kommunkoncernen att ta del av utvalda kurser och övningar för att öka din innovationsförmåga. Oavsett vilken erfarenhet du har av innovativt utvecklingsarbete kan du hitta ett lärstöd som passar dig.

Läs mer om verktygslådan

Samverkan med näringslivet och andra externa aktörer

Utöver det stöd som Innovationslabbet erbjuder är våra externa samarbetspartners en viktig del i att förverkliga våra mål och driva innovationsarbetet framåt. Genom Innovationslabbet kan du få stöd i att hitta rätt aktör att samverka med utifrån dina behov.

Läs om våra samarbetspartners 

Kontakta oss

Vill du veta mer om Innovationslabbet och vad vi kan hjälpa dig med? Kontakta Innovationsteamet på innovation@uppsala.se