Från och med 11 maj råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Så arbetar vi med: Innovation

För att möta våra utmaningar och dra nytta av våra möjligheter så arbetar Uppsala kommun med innovation. Vi bygger upp ett stöd för innovationsarbetet som riktar sig till kommunkoncernens förvaltningar och bolag. Vi ökar också våra ansträngningar för att koppla ihop kommunens behov med de resurser som andra innovationsstödjande aktörer erbjuder.

Vårt mål:

Att skapa ett smart och hållbart Uppsala.

 • Därför arbetar vi med innovation

  För att framtidssäkra vår kommun behöver vi hitta nya sätt att leverera välfärd och samhällsservice. Till det behöver vi förmågan att framgångsrikt ta fram och införa nya processer, tjänster och metoder som resulterar i betydande förbättringar av kvalitet, effektivitet eller ändamålsenlighet. Innovationsförmåga helt enkelt.

 • Innovationslabbet

  Innovationslabbet i Uppsala kommun är en kreativ mötesplats för medarbetare, invånare, näringsliv och akademi. I labbet utvecklar och använder vi tillsammans metoder, processer och verktyg för att skapa nya lösningar för ett hållbart Uppsala.

 • Vad är innovation?

  Innovation är nya lösningar som svarar mot behov och efterfrågan i vardagen och omvärlden. Värdet uppstår i nyttiggörandet och tillämpningen av en idé. Värdet som skapas kan anta många former – ekonomiska, sociala eller miljömässiga.

 • Inspiration för innovation

  Innovation kan vara enkelt eller komplext, stort eller litet, det viktiga är att det gör skillnad i vardagen. Låt dig inspireras av olika exempel från Uppsala kommuns verksamheter.

 • Så gör och tänker vi

  Uppsala kommun har valt att arbeta med tjänstedesign. Här förklarar vi varför.

 • Innovationsledning med stöd av digitalt lärande

  För att bidra till att det skapas fler innovationer och ett smart och hållbart samhälle skapar Lärandeprojektet för innovationsledning ett digitalt lärstöd för ledare och chefer att träna på och leda innovation i vardagen.

 • Tips, råd och verktyg

  Vill du komma igång med innovation i din verksamhet? Här delar vi med oss av tips, råd och verktyg. Om du arbetar i Uppsala kommun informerar vi på vårt intranät Insidan om stöd, coachning och utbildning som du kan ta del av.

 • Våra samarbetspartner

  De flesta moderna tjänster består i någon del av digitala lösningar eller någon fysisk produkt. För att skapa nya effektiva välfärdstjänster kan kommunen behöva ta hjälp av andra. Ibland kan också en sammansatt tjänst finnas på marknaden.

 • Spelifiering blev lösningen på behoven

  Nu kan semesterfirare och Uppsalabor spela Pelles Äventyr och få en digital spelupplevelse på två fysiska platser i Uppsala. Spelet har tagits fram efter att Ignite Public matchade ihop Destination Uppsala med företaget Exenze Active i Umeå.

 • Uppsala utnämnt till Ignite Master of Startups

  För andra året i rad prisas Uppsala kommuns arbete med startups med Ignite Master of Startups 2020.

 • Mobilen visar hur vi rör oss på biblioteket

  Hur, var och när rör sig besökarna egentligen på Uppsala Stadsbibliotek? För att kunna styra verksamheten och lokalen baserat på fakta blev kommunen det nya företaget Bumblebee labs första kund, genom en matchmaking med Ignite Public.

Se alla
Kontakta oss

Uppsala kommun har flera innovationsledare och strateger som arbetar med innovation. Om du vill ha stöd i ditt innovationsarbete eller har frågor, kontakta oss: innovation@uppsala.se

Annika Remaeus_150x114.jpg
Hanna Sandström
johan_rosen-150x114.jpg

Annika Remaeus
Enhetschef

Hanna Sandström
Innovationsledare

Johan Rosén
Näringslivsstrateg          

Linda Forsberg
Maria Pettersson_150x114.jpg
Sandra Molin

Linda Forsberg
Förändringsledare

Maria Pettersson
Innovationsledare

Sandra Molin
Innovationsledare

Se även

 • Så arbetar vi med:

  Digital transformation

  Flera samhällsförändringar utmanar Uppsala kommuns förmåga att leverera välfärd med hög kvalitet. För att klara det behöver kommunen öka ambitionen inom digital transformation - verksamhetsförbättringar med stöd av digital utveckling.