Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Uppsala kommun har ett antal friluftsområden och naturreservat.

Jakt

Älgjakt pågår i hela landet från 8 oktober till  31 januari 2022. I Uppsala berörs Hågadalen-Nåsten, Hammarskog, Fjällnora och Norra Lunsen. I dessa områden kan jakt pågå under olika perioder, läs närmare nedan under respektive område.

Tänk på detta om du rör dig i området när jakt kan pågå:

  • Håll dig på stigarna.
  • Ha väl synliga kläder.
  • Titta efter markeringar och information på plats. Enligt jaktlagen ska det vara tydligt skyltat att jakt pågår.

Bilparkering

Det är många som besöker våra friluftsområden och naturreservat. Tänk på att parkera bilen enbart vid anvisad plats. Det är förbjudet att parkera utmed vägen! Räddningstjänst måste kunna komma fram vid en olycka eller brand.

Camping förbjuden

Camping på parkeringsplatser i kommunens natur- och friluftsområden är förbjuden. Med camping menas till exempel tältuppsättning och ianspråktagande av ytan som är större än själva ekipaget, med exempelvis stolar eller markiser. Att parkera en husbil på en parkeringsplats över natten är tillåtet så länge de regler som gäller för respektive parkeringsplats följs. På vissa parkeringar finns t.ex. en maxtid på 4 timmar. I övrigt hänvisas till kommunens officiella camping- och ställplatser.

Kontakt

Kontakta stadsbyggnadsförvaltningen om du har frågor om områdena.
Gör en felanmälan om du upptäcker att något är trasigt.

Kontakta kontaktcenter

Öppettider
Måndag 7.30–17.00
Tisdag, onsdag, fredag 8.00–17.00
Torsdag 8.00–19.00

Telefon:
018-727 00 00
Besöksadress:
Besöksadress:  Centralhuset, Stationsgatan 12, Postadress: Uppsala kommun, 753 75 Uppsala