Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Så arbetar vi med: Krisberedskap och civilt försvar

Det är viktigt att vara förberedd. Arbetet med krisberedskap och civilt försvar ska göra att kommunen kan fortsätta sina viktiga uppdrag även vid samhällskriser, höjd beredskap och i värsta fall krig.

 • Krisberedskap

  Det är viktigt att vara förberedd när krisen kommer. Läs om hur Uppsala kommun förbereder sig för att utföra sina viktigaste uppdrag vid samhällskriser.

 • Totalförsvar

  Totalförsvaret är samlingsnamnet på all verksamhet som behövs för att förbereda Sverige för krig. Läs om kommunens och din egen roll i totalförsvaret.

 • Information vid kris och krig

  Vid kris eller krig finns det flera sätt som du kan få information. Här har vi samlat de viktigaste informationskanalerna.

 • Din egen beredskap

  Som privatperson kan du på flera olika sätt förbereda dig för oönskade händelser. Läs mer om hur du kan förbereda dig och få tips på vad du kan göra om du vill engagera dig som frivillig.

 • Lokala risker

  Kommunen arbetar med risk- och sårbarhetsanalyser för att minska sårbarheten i samhället och öka förmågan att hantera kriser. Vi ska vara förberedda om det inträffar en olycka eller kris. Här kan du läsa om några av de lokala riskerna.

 • Vanliga frågor och svar

  Har du frågor och funderingar kring krisberedskap och totalförsvar? Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren.