Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

I e-tjänsten IST Guardian lägger du som är vårdnadshavare till barn eller ungdom i kommunal skola in dina kontaktuppgifter. Det gäller inte för dig som är vårdnadshavare till barn eller ungdom i fristående skola.

Det är viktigt för förskolan och skolan att alltid ha aktuella uppgifter för att snabbt kunna få kontakt med dig eller för att skicka ut viktig information. Är ni flera vårdnadshavare lägger alla in sina kontaktuppgifter.

Så lägger du in kontaktuppgifter

 1. Logga in med din e-legitimation.
 2. När du kommer in i e-tjänsten ser du ditt/dina barns namn och ditt eget namn. Klicka på ditt namn.
 3. Under Personlig information ser du mobilnummer och e-postadress som finns registrerat på dig. Om dina uppgifter stämmer behöver du inte göra något.
 4. För att ändra och registrera uppgifter: klicka på pennan till höger och skriv in ditt mobilnummer, klicka sen på spara längst ned. Gör likadant för att skriva in e-postadress. Din adress hämtas automatiskt från Skatteverket och du kan inte uppdatera den själv.

Vi samlar in och behandlar dina kontaktuppgifter för att vi ska kunna nå dig som är vårdnadshavare eller myndig elev med information som gäller dig/ditt barn/din ungdoms skolgång eller vistelse i förskolan. Det är angeläget av säkerhetsskäl och det är en viktig del av vår krisberedskap. Den rättsliga grunden för behandlingen är att den är nödvändig för att utföra en uppgift av allmänt intresse. Utbildningsnämnden är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Uppgifter som skickas in till Uppsala kommun blir i regel allmänna handlingar och kan komma att lämnas ut till den som begär det, såvida inte uppgifterna bedöms omfattas av sekretess. Uppgifterna kommer att delas med de företag som levererar IT-stöd för Uppsala kommuns skolverksamheter. Uppgifterna kommer att lagras som allmänna handlingar i enlighet med arkivlag (1990:782). De kommer att gallras senast ett år efter att du/ditt barn/din ungdom har avslutat sin förskoleplacering, skolplacering eller gymnasium.

Om kontaktuppgifter saknas har vi inte möjlighet att nå dig med information som rör dig/ditt barn/din ungdom. Läs mer om dina rättigheter och om hur Uppsala kommun behandlar personuppgifter.

För klagomål på vår personuppgiftshantering har du även rätt att vända dig till Integritetsskyddsmyndigheten. Du kan kontakta vårt dataskyddsombud JP Infonet AB genom att maila dataskyddsombud@uppsala.se

Logga in i e-tjänst med e-legitimation

Kontakta din skola om du har frågor eller problem att logga in.

Kontakta utbildningsförvaltningen

Kontaktcenter i Stadshuset
Uppsala kommuns Kontaktcenter hjälper dig att hitta svar på allmänna frågor eller komma i kontakt med en handläggare på utbildningsförvaltningen.
Se öppettider och få mer information om Kontaktcenter

Telefon:
018-727 00 00
Besöksadress:
Kontaktcenter ligger i Stadshuset på Stadshusgatan 2
Postadress:
Uppsala kommun
Utbildningsförvaltningen
753 75 Uppsala

Nyheter om grundskola och fritidshem

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Nominera till pedagogiska priset 6 maj–23 september

  Vem är bästa förskolläraren, läraren, rektorn? Bestäm du. Nominera nu!

 • Matteklubben

  Matteklubben är för barn som har stort intresse för matematik.

Så arbetar vi med grundskola och fritidshem

 • Så arbetar vi med:

  Aktiva och hållbara resor för barn och unga

  Barnets resa handlar inte bara om att ta sig från en plats till en annan. Barn som får göra aktiva resor blir mer självständiga och mår bättre. Samtidigt läggs grunden för goda vanor. Uppsala kommun arbetar med att öka andelen barn och unga som går, cyklar eller tar bussen till och från förskola, skola och fritidsaktiviteter.

 • Så arbetar vi med:

  Höjda kunskapsresultat och likvärdig skola

  Ett av skolans viktigaste uppdrag är att kompensera för barns och ungas skillnader i uppväxtvillkor. Oavsett bakgrund och förutsättningar ska alla barn och elever få en likvärdig chans att lyckas i skolan och få med sig en god utbildning ut i livet. Många verksamheter behöver fungera och samverka för att nå målet om en likvärdig skola.