Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Matteklubben

Matteklubben är för barn som har stort intresse för matematik.

Vill ditt barn ha större utmaningar inom matematik? På Matteklubben får barn i årskurs 2–9 utveckla sin matematiska problemlösning. Klubben träffas på Ångströmslaboratoriet cirka en gång i månaden. Gymnasieelever är välkomna på träffar med intensivgruppen.

Matteklubben är för barn som har stort intresse för matematik. På klubben jobbar barnen med uppgifter som de inte har i skolan. De utvecklar sin förmåga att lösa matematiska problem och att resonera sig fram till svar, både enskilt och i grupp.

Barnen delas in i grupper efter ålder och det är cirka 20 barn i varje grupp. Studenter på  lärar-, matematik- och naturvetenskapliga program leder träffarna, som är en eller två timmar beroende på vilken årskurs barnen går i.

Intensivgrupper

Det finns även intensivgrupper för barn som går i årskurs 5 eller senare årskurser upp till trean på gymnasiet. Intensivgrupperna arbetar med mer avancerad matematik och träffas nästan varje vecka.

Ansök om plats

Matteklubben är gratis och öppen för barn som går i årskurs 2–9 på kommunala och fristående grundskolor inom Uppsala kommun och alla elever som går i gymnasiet. Du kan anmäla intresse redan när barnet går i årskurs 1.

Läs mer och ansök om plats på Matteklubbens webbplats  

Matteklubben är ett samarbete mellan Uppsala kommun och matematiska institutionen på Uppsala universitet.