Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

 1. Nya och förbättrade cykelvägar

  Här hittar du information om vilka planer vi har för att förbättra och bygga ut cykelvägar och infrastrukturen för cyklister i Uppsala kommun.

  Nya och förbättrade cykelvägar.

 2. Cykelkarta - cykelvägar i Uppsala och Storvreta

  Här hittar du alla cykelvägar inom Uppsala kommun och Storvreta. Du kan också hitta bästa cykelvägen med hjälp av cykelkartan.

  Cykelkartan.

 3. Halkbekämpning och underhåll av cykelbanor

  Så här arbetar vi med snöröja och halkbekämpa cykelvägar för att du ska ta dig fram året runt.

  Underhåll av cykelbanor.

  Lövsopning

 4. Snabbcykelleder

  En snabbcykelled är en cykelväg där det ska vara extra smidigt och enkelt att ta sig fram. Vi inför successivt fler snabbcykelleder och den senaste är en snabbcykelled mellan Kvarntorget och Gränby sportfält samt Gränbystaden.

  Snabbcykelleder.

 5. Cykelvägvisning

  Cykelvägvisning

  För att det ska vara smidigare för cyklister att ta sig fram har Uppsala kommun infört cykelvägvisning utmed såväl cykelvägnätet som utmed gator. Cykelvägvisningen visar riktning och ibland också avståndet till olika målpunkter som till exempel stadsdelar, skolor, centrum (Stora torget) och Resecentrum.

  Cykelvägvisningen består av drygt 2300 skyltar vid cirka 800 platser. Dessutom finns det 22 stycken cykelvägvisningstavlor vid platser som bedöms vara särskilt svårorienterade. För att göra det lättare att hitta har vi också satt upp gatunamnsskyltar som beskriver vilken gata som passeras vid samtliga gång- och cykeltunnlar. Det finns också särskild cykelvägvisning längs med snabbcykellederna.