Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Utvecklingsområde: Jämlikhet och delaktighet

Här kan du läsa om hur vi arbetar för att skapa likvärdiga möjligheter för äldre till ett självständigt liv och delaktighet i Uppsala kommun.

puff-dam.jpg

Billigare resor för seniorer i Uppsala

Från 15 augusti kommer du som fyllt 70 år och som bor i Uppsala kommun kunna beställa ett kort som ger billigare resor med kollektivtrafiken.
 

Person med en skylt där det står servicepunkter

Servicepunkter

Servicepunkterna i Uppsala är ett led i att förbättra servicen på landsbygden och förverkliga kommunens landsbygdsprogram med målet att bli en av Sveriges bästa landsbygdskommuner.

Äldre man med en surfplatta

Surfplattor till kommunens äldreboenden

För att motverka ensamhet hos äldre köper kommunen in surfplattor till äldreboenden.
 

Två personer vid en bil i skogen

Uppsökarna – Projektstöd för en hållbar landsbygdsutveckling

För att landsbygden ska kunna fortsätta växa som den gör idag behövs nya initiativ för en hållbar utveckling på landsbygden.

Kvinna som tecknar med teckenspråk

Äldrevägledare för teckenspråkiga

Uppsala kommun tillsätter en äldrevägledare för personer som använder det svenska teckenspråket i sin kommunikation. Äldrevägledaren kan bland annat förmedla kontakten mellan döva personer och tjänstepersoner i kommunen.