Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ring socialjouren om du behöver akut hjälp av socialtjänsten kvällar och helger. Socialjouren når du bara via telefon.

Socialjouren ger dig råd och stöd. Socialjouren arbetar nära både polis och andra berörda myndigheter och kan i vissa fall även själv agera som en myndighet. Du kan vara anonym om ditt samtal gäller en annan person.

Socialjouren arbetar för dig som bor i Enköpings, Heby, Håbo, Knivsta, Tierps, Uppsala, Älvkarleby eller Östhammars kommun. 

Söker du stöd och hjälp i din kommun under kontorstid ringer du via växeln:

Kontakta socialjouren i Uppsala län

Socialjouren når du bara via telefon.

Öppettider

Måndag–torsdag 16.00-01.00

Fredag 15.00-01.00

Lördag–söndag, helgdag 14.00–01.00.

Vissa dagar har vi öppet 12.00–01.00:

Trettondagsafton, skärtorsdagen, valborgsmässoafton, onsdag före Kristi himmelfärdsdag och fredag före alla helgons dag.

Telefon:
018-15 00 00 eller 112, om det gäller en akut situation med fara för liv och hälsa.

Nyheter om trygghet, kris och säkerhet

  • Projekt för att minska akut hemlöshet blir permanent

    Under ett år har Uppsala kommun drivit ”Uppsökandeprojekt hemlöshet”. Projektet har handlat om att söka upp människor som lever i akut hemlöshet för att ta reda på många det är, se vilket stöd personerna behöver samt erbjuda dem hjälp. Nu övergår projektet till en permanent insats.

  • Uppföljning av handlingsplan för Gottsundaområdet visar på positiv utveckling

    Uppsala kommun har gjort en första uppföljningsrapport om hur arbetet med Handlingsplan för Gottsundaområdet 2021-2030 löper på. Den visar att gemensamma krafter och fokus på långsiktighet gör skillnad och att det finns fortsatta utmaningar.

  • Stärkt stöd till personer som lever i prostitution

    Människor som lever i prostitution och människohandel lever ofta under väldigt svåra förhållanden. Utnyttjandet kan handla om sex, tiggeri, tvångsarbete och att få människor att begå kriminella handlingar. Nu stärker Uppsala kommun arbetet för att ge stöd till utsatta personer.

Se fler nyheter
Kampanjer
  • Uppsala uppmärksammas

    Uppsala har höga ambitioner och mål i alla sina verksamheter, vilket har uppmärksammats och resulterat i flera priser som vi är glada, tacksamma och stolta över. Här kan du läsa mer om dessa priser. Förhoppningsvis fylls listan på med fler snart igen.

  • Krisberedskapsveckan

    Krisberedskapsveckan är en årlig nationell kampanj som samordnas av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Målet med veckan är att fler människor ska vara förberedda inför en eventuell kris. Den genomförs alltid vecka 39.

Så arbetar vi med trygghet, kris och säkerhet

  • Så arbetar vi med:

    Stöd till personer som utsätts för våld i nära relationer

    Uppsala kommun har fattat beslut om en nollvision mot våld i nära relationer. Vi arbetar med flera olika satsningar och insatser för att tidigt fånga upp och förhindra att människor blir utsatta för våld i nära relationer. Vi hjälper och skyddar också dem som blivit drabbade. Våld i nära relationer är ett samlingsbegrepp som omfattar fysiskt, psykiskt och sexuellt våld samt olika former av hot, utnyttjande och förtryck.

  • Så arbetar vi med:

    Psykisk hälsa

    Uppsala kommun finns för dig genom livet. Att arbeta för psykisk hälsa och att möta och stötta den som behöver är en del av vårt grunduppdrag. Genom breda samarbeten och särskilda satsningar kraftsamlar vi för psykisk hälsa.

  • Så arbetar vi med:

    Gränby och Kvarngärdet

    Gränby och Kvarngärdet är viktiga fokusområden för Uppsala kommun. Här kan du se vad kommunen gör tillsammans med alla som bor och arbetar i området för att skapa en trygg och trivsam miljö.

  • Så arbetar vi med:

    Trygghet och säkerhet

    I Uppsala ska trygghet vara en rättighet för alla - inte ett privilegium för några få. För att Uppsala ska vara en attraktiv kommun att leva, verka och vistas i behöver vi arbeta förebyggande med trygghet och säkerhet.