Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Ring socialjouren om du behöver akut hjälp av socialtjänsten kvällar och helger. Socialjouren når du bara via telefon.

Socialjouren ger dig råd och stöd. Socialjouren arbetar nära både polis och andra berörda myndigheter och kan i vissa fall även själv agera som en myndighet. Du kan vara anonym om ditt samtal gäller en annan person.

Socialjouren arbetar för dig som bor i Enköpings, Heby, Håbo, Knivsta, Tierps, Uppsala, Älvkarleby eller Östhammars kommun. 

Söker du stöd och hjälp i din kommun under kontorstid ringer du via växeln:

Kontakta socialjouren i Uppsala län

Socialjouren når du bara via telefon.

Öppettider

Måndag–fredag 16.00–01.00.
Lördag–söndag, helgdag 14.00–01.00.

Vissa dagar har vi öppet 12.00–01.00:

Trettondagsafton, skärtorsdagen, valborgsmässoafton, onsdag före Kristi himmelfärdsdag och fredag före alla helgons dag.

Telefon:
018-15 00 00 eller 112, om det gäller en akut situation med fara för liv och hälsa.

Nyheter om trygghet, kris och säkerhet

 • Elever lär sig om nationella minoriteter

  Klass 8c på Västra Stenhagenskolan är med på en workshop om nationella minoriteter, identitet och rasism. Eleverna lyssnar, reflekterar och diskuterar tillsammans. Workshoppen är en del av en utbildningsinsats som kommunen gör i samarbete med Fredens Hus.

 • Ny mottagning för kvinnor som utsätts för sexuell exploatering

  För att stärka stödet till framförallt kvinnor som lever i sexuell exploatering kommer Uppsala kommun ge verksamhetsbidrag till Ebbamottagningen som öppnar upp under 2022. Mottagningen kommer att drivas av Diakonistiftelsen Samariterhemmet och vara en specialiserad mottagning för personer som fått ersättning för sexuella tjänster och prostitution, som skadar sig med sex eller utsatts för människohandel för sexuella ändamål.

 • Utbildnings- och jobbcentervärdar jobbar uppsökande i Kvarngärdet Gränby

  Värdarna är en extratjänst som ska finnas till för de som bor i närområdet. De ska vara närvarande ute i området och möta människor, knyta kontakter, informera om utbildnings- och jobbcenter och ska även ha en trygghetsskapande funktion. De sex värdarna finns på plats sedan i maj 2021.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Uppsala uppmärksammas

  Uppsala har höga ambitioner och mål i alla sina verksamheter, vilket har uppmärksammats och resulterat i flera priser som vi är glada, tacksamma och stolta över. Här kan du läsa mer om dessa priser. Förhoppningsvis fylls listan på med fler snart igen.

 • Krisberedskapsveckan

  Krisberedskapsveckan är en årlig nationell kampanj som samordnas av myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Målet med veckan är att fler människor ska vara förberedda inför en eventuell kris.

Så arbetar vi med trygghet, kris och säkerhet

 • Så arbetar vi med:

  Gränby och Kvarngärdet

  Gränby och Kvarngärdet är viktiga fokusområden för Uppsala kommun. Här kan du se vad kommunen tillsammans med de som bor och arbetar i stadsdelarna gör för att skapa en trygg och trivsam miljö.

 • Så arbetar vi med:

  Trygghet och säkerhet

  I Uppsala ska trygghet vara en rättighet för alla - inte ett privilegium för några få. För att Uppsala ska vara en attraktiv kommun att leva, verka och vistas i behöver vi arbeta förebyggande med trygghet och säkerhet.