Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Träffpunkter 65+ öppnar upp för träffar utomhus från och med vecka 6.

Vid våra utomhusträffar följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Max 8 deltagare och stannar hemma vid minsta sjukdomssymtom. Föranmälan krävs för att delta. Läs mer om program och föranmälan för respektive träffpunkt. 

Få samtalsstöd

Du som känner dig ensam och vill prata med någon är välkommen att ringa äldreombudsmannen på 018-727 12 39 .

Samariterhemmet – Samtalsmottagningen för äldre erbjuder samtal per telefon med legitimerade psykoterapeuter som är 60+ Boka tid måndagar 9.00-11.00 på telefon 073-074 78 23 eller vi e-post samtalsmottagning1@samariterhemmet.se

Många träffpunkter i Uppsala kommun

Till träffpunkterna kan du komma för att umgås eller delta i olika aktiviteter. Klicka på respektive träffpunkt för att få information om öppettider och program.

Träffpunkter i Uppsala
TräffpunktAdress
Björklinge Bror Hjorts väg 7 A
Bälinge Lundgårdsvägen 2
Bozorgan heter numera Träffpunkt Gottsunda Valthornsvägen 19 C
Café Mona heter numera Träffpunkt Gottsunda Valthornsvägen 19 C
Frälsningsarméns gemenskapscenter S:t Persgatan 20
Järlåsa   Östforavägen i Klubbhuset 
Karl-Johan
Svartbäcksgatan 52
Eriksberg Granitvägen 5
Medelpunkten Hasselvägen 1
Nyby Leopoldsgatan 5
Ramund
Dalgatan 3
Röda korsets internationella träffpunkt Trädgårdsgatan 16 C (inne på gården)
Storgatan 11 Storgatan 11
Sävja  Västgötaresan 64, 2 tr
Treklangen heter numera Träffpunkt Gottsunda  Valthornsvägen 19 C
Årsta  Fyrislundsgatan 66
Träffpunkt 86:an  Svartbäcksgatan 86

Träffpunkt för dig med funktionsnedsättning

På träffpunkten Gudrun finns möjlighet till social gemenskap och aktiviteter. Verksamheten riktar sig till dig som har fyllt 67 och tidigare haft ett beslut om daglig verksamhet.

Läs mer om träffpunkten Gudrun på webbplatsen vardochomsorg.uppsala.se.

Träffa vänner och bli stark och trygg

Samariterhemmet äldrecenter är till för dig som är 65 år eller äldre och som upplever en stor känsla av ensamhet. Målet med verksamheten är att förbättra din fysiska, psykiska, sociala och existentiella hälsa genom olika hälsofrämjande aktiviteter. Dessutom får du möjlighet att hitta nya vänner och skapa dig ett socialt sammanhang utanför verksamheten.

Läs mer om Samariterhemmets äldrecenter på deras webbplats. 

Nyheter om äldreomsorg och senior

 • Fortsatt försiktighet vid besök på äldreboenden

  De allra flesta av dem som bor och arbetar på våra särskilda boenden för äldre har nu vaccinerats mot covid-19. Samtidigt finns det en fortsatt smittspridning i samhället. Därför fortsätter de tidigare rutinerna för besök på äldreboenden att gälla ännu ett tag.

 • Uppsala kommun startar platser för sverigefinnar på äldreboende

  Äldrenämndens egen regi tar över ansvaret för vård-och omsorgsboende till finskspråkiga äldre. Övertagande gäller från och med 1 april 2021 och innebär en långsiktig lösning för sverigefinnar i kommunen. 20 platser med finskspråkig inriktning kommer erbjudas på vård- och omsorgsboendet Balder.

 • Nu släpps biljetterna till Mänskliga Rättighetsdagarna

  Mycket kommer vara annorlunda på de digitala Mänskliga Rättighetsdagarna i Uppsala. Men som vanligt är arrangemanget till för dig som vill ha fortbildning i mänskliga rättigheter.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Cykling utan ålder

  Uppsala kommun samarbetar med föreningen Cykling utan ålder, en ideell verksamhet där volontärer tar med personer vid äldreboenden eller personer med funktionsnedsättning på cykelturer i elassisterade cyklar. Cyklarna har plats för en cykelförare och ett passagerarsäte för två. Idén kommer ursprungligen från Danmark och finns nu i mer än 40 länder och många svenska kommuner. Såväl Uppsala kommun som Cykling utan ålder och Röda Korset erbjuder turer till de som inte kan cykla själva, men som ändå vill komma ut och känna vinden i håret.

Så arbetar vi med äldreomsorg och senior

 • Så arbetar vi med:

  Äldrevänlig kommun

  Uppsala kommun vill förbättra äldres möjligheter att leva ett hälsosamt och oberoende liv och öka deras delaktighet i samhällsfrågor.