Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Nyheter om natur, parker och friluftsliv

 • Midsommarfirande i Uppsala

  Uppsala kommun arrangerar på traditionellt midsommarfirande i Hammarskog och i Hospitalsträdgården i Ulleråker på midsommarafton 24 juni. Musik och dans kring midsommarstången, lekar, kransbindning och mycket mer.

 • Fyra nya platser i Luthagen som barnen fått bestämma

  Nu är fyra platser i Luthagen klara för aktiviteter på väg till och från skolan. Projektet som Uppsala kommun kallar Aktiv skolväg är ett dialogprojekt där barn får större utrymme i stadsmiljön som sätter barnet och trafiksäkerheten i första rummet.

 • Gula stigen och Fjällnora blir naturreservat

  Den slingrande Gula stigen mellan centrala Uppsala och Skarholmen och det populära friluftsområdet i Fjällnora, ska skyddas. Kommunstyrelsen föreslår idag 25 maj att kommunfullmäktige ska låta områdena bli naturreservat. Att områdens skyddas innebär att naturvärden bevaras och att de inte kan bebyggas på samma sätt som annan mark.

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Sommar runt slottet

 • Algblomning, bakterier och badklåda

  Vid kraftig algblomning färgas vattnet grönt, blågrönt eller gulaktigt. Vattnet är tydligt grumligt eller fyllt av små tråd- eller prickformade växtplankton.

Så arbetar vi med natur, parker och friluftsliv

 • Så arbetar vi med:

  Äldrevänlig kommun

  Uppsala kommun vill förbättra äldres möjligheter att leva ett hälsosamt och oberoende liv och öka deras delaktighet i samhällsfrågor.

 • Så arbetar vi med:

  Miljö och klimat

  Uppsala kommun tar ansvar och ska vara ledande inom både klimat och miljö. Det miljö- och klimatprogram vi tagit fram fokuserar på två av vår tids största utmaningar: klimatpåverkan och giftfri miljö.

 • Så arbetar vi med:

  Vatten

  Vattenprogrammet ska utveckla vattenarbetet och vårt arbete med att skapa hållbara framtidslösningar för vatten i kretslopp. Det syftar även till att stärka vårt arbete med att bevara och förvalta naturliga ekosystem i sjöar och vattendrag. Dessutom ska det säkra tillgången på rent grundvatten.