Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Belysning i Uppsala centrum för ökad trygghet och trivsel

Kommunstyrelsen beslutade den 10 november 2020 att trygghetsbelysning ska installeras på Klostergatan mellan Svartbäcksgatan och Dragarbrunnsgatan. Installationen görs för att öka attraktiviteten i Uppsala city och bidra till ökad trygghet och ökad trivsel i stadsrummet.

Kommunen ska även genomföra en förstudie kring hur den faktiska och upplevda tryggheten i Stadsträdgården kan förbättras genom trygghetsbelysning.

Förbättrad trygghetsbelysning på Klostergatan och i Stadsträdgården bidrar även långsiktigt till att förbättra ekonomin för projekt som till exempel Valborgsfirandet och Kulturnatten, då tillfälliga belysningslösningar på dessa platser inte behöver skapas för olika evenemang.

Beslut - trygghetsbelysning i Uppsala centrum. (PDF, 74 KB)