Räddningstjänsten avråder från eldning i Uppsala län. Rekommendationen gäller tills vidare. Mer information om avrådan från eldning

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Så arbetar vi med: Trafiksäkerhet

Uppsala kommun står bakom Nollvisionen. Ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken i Uppsala. Det är en grundförutsättning när vi planerar, bygger och driftar vår kommun. Trafiksäkerhet är en viktig folkhälsoaspekt likväl som en viktig del av stadens kvalitet och utveckling.

Vårt mål:

Ingen ska omkomma eller skadas i trafiken i kommunen, oavsett väghållare. Vårt trafiksäkerhetsarbete följer de nationella målen.

Trafiksäkerhet i Uppsala kommun

 • Plattform för Uppsalas trafiksäkerhetsarbete (PUTS)

  Under 2019 fick trafiksäkerhetsrådet ny utformning och ett nytt arbetssätt och blev istället Plattform för Uppsalas trafiksäkerhetsarbete (PUTS).

 • Trafiksäkerhet i Uppsala kommun

  Läs vår rapport om trafiksäkerheten i Uppsala och hur kommunen arbetar och styr mot trafiksäkerhetsmålen. Det ger även en bättre grund för att fatta beslut om nödvändiga satsningar inom området.

 • Säkra skolvägar

  Uppsala kommun arbetar tillsammans med skolorna för att ta fram förslag på trafiksäkerhetsåtgärder vid respektive skola.

 • Cykelöverfarter

  Vi inför cykelöverfarter för att göra det enklare och säkrare för dig som cyklar att korsa trafikerade vägar.

Kampanjer

 • Har du TrafiQ?

  Att ha TrafiQ innebär att vara en smart trafikant. Det handlar om att kunna trafikregler, men också förstå vikten av att samspela med andra trafikanter och anpassa sitt förhållningssätt efter trafiksituationen. Att vara en trafikant med hjärna och hjärta helt enkelt.

Se även

 • Så arbetar vi med:

  Cykel

  Här kan du läsa om hur kommunen arbetar med cykelfrågor. Om du vill ha löpande information om vad som är på gång för dig som är cyklist i Uppsala kan du anmäla dig till nyhetsbrevet.