Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

HEJA Innovation - nytänkande lärstöd för innovationsledning

Två personer skriver på en tavla och två personer tittar på. @Maskot Bildbyrå AB

Varför:

Sedan 2020 har Uppsala kommun arbetat med att öka innovationskraften i hela organisationen och lanserat en övergripande innovationsplan för arbetet. Kommunens mål med innovationsarbetet är att skapa ett smart och hållbart Uppsala. För att bidra till att det skapas fler innovationer och ett smart och hållbart samhälle behövdes ett digitalt lärstöd för ledare och chefer, som möjliggör för dem att träna på och leda innovation i vardagen.

Vad:

Stödet som utvecklades heter HEJA Innovation och finns tillgängligt för alla på deras hemsida. HEJA är ett stöd för ledare och grupper i offentlig sektor som vill arbeta nyskapande och göra än mer nytta för de som dem är till för. Med HEJA kan man träna på innovationsledning i sin vardag med guidande övningar och träningsprogram, både tillsammans och individuellt. Materialet är utformat så att du som användare enkelt kan ta dig igenom övningarna steg-för-steg i nerladdningsbara Powerpoint-mallar. Utöver det finns vägledning för att hitta rätt träningsprogram och övningar utifrån verksamhetens behov.

Hur:

Projektet bakom HEJA finansierades av Vinnova och drevs av Uppsala kommun och Helsingborg Stad mellan 2020-2022. I projektet medverkade 12 kommuner, en myndighet och deras ledare, vilket har lett till att resultatet har testats och utvecklats utifrån målgruppens behov. HEJA tar avstamp i ISO-standarden för innovationsledning (SS-EN ISO 56002:2021), samt inkluderar tidigare erfarenheter och vetenskap, då innovationsforskare och experter hjälpt till att skapa lärstödet och forska på resultatet.

Kommunledningskontoret, verksamhetsutveckling

Genomförd

Kommun och politik – 

Vinnova och Helsingborgs stad

Mer inspiration

Läs om fler initiativ