Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Kriterier

Kriterier för stadsdels- och bygderåd

Uppsala kommun vill ge möjligheten till lokala föreningar att utses till stadsdels- eller bygderåd för att vara en dialogpart till kommunen i lokala utvecklingsfrågor. Syftet med dokumentet är att beskriva vilka kriterier som gäller för att en förening ska kunna utses till stadsdels- eller bygderåd. Kriterier för stadsdels- och bygderåd beslutades av kommunstyrelsen 22 november 2023.

Sammanfattning

Uppsala kommun vill att dialogen med invånare, näringsliv och organisationer ska påbörjas redan i tidiga skeden på landsbygder, i tätorter och i staden när det gäller lokal utveckling. Därför vill Uppsala kommun ge möjligheten till lokala föreningar att utses till stadsdels- eller bygderåd för att vara en dialogpart till kommunen i lokala utvecklingsfrågor.

I dokumentet kan du läsa om vilka kriterier som gäller för ansökningar om att utses till ett stadsdels- eller bygderåd i Uppsala kommun. För att kunna utses till stadsdels- och bygderåd och därmed erhålla medel måste samtliga kriterier uppfyllas av den förening som ansöker.

Kriterierna ska skapa förutsättningar för att bedömningar görs enhetligt och på så sätt säkerställa en rättssäker, likvärdig och transparent handläggning.

Mer information om stadsdels- och bygderåd