Kungörelser

Detaljplan för kv Ängschampinjonen och Skogschampinjonen

(Diarienummer 2019-000434)

finns ute på samråd fr.o.m 12 juni t.o.m 1 september 2020.

Planområdet omfattar kvarteren Skogs- och Ängschampinjonen i östra delen av Norby. Fågelvägen är det cirka 3,5 kilometer till Stora torget.

Syftet med planen är att ersätta befintlig stadsplan för området med en ny detaljplan som överensstämmer med befintlig bebyggelse, samt möjliggöra viss tillbyggnad av bostadshusen i de båda kvarteren.

Planhandlingar finns tillgängliga hos:

• Kontaktcenter, Stationsgatan 12
  • Stadsbiblioteket, Svartbäckgatan 17
  • Biblioteket i Eriksberg, Granitvägen 14

Planförslaget visas även på Uppsala kommuns webbplats, www.uppsala.se/stadsplanering

Skriftliga synpunkter ska lämnas senast 1 september 2020 till:
Plan- och byggnadsnämnden, Uppsala kommun, 753 75 UPPSALA, eller via formuläret på webbplatsen, www.uppsala.se/stadsplanering

Den som inte framfört synpunkter senast under samråd och/eller granskningstiden kan förlora rätten att överklaga ett eventuellt beslut att anta detaljplanen.

Fastighetsägare förutsätts underrätta hyresgäster om förslaget.

Uppsala 12 juni 2020
Plan- och byggnadsnämnden