Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Arbetshandledare till företag och kultur, NOVA - Daglig verksamhet LSS

Diarienr:
OSN-2023-00184
Arbetsplats:
Daglig Verksamhet, Företag och kultur, NOVA
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete med människor som har funktionsnedsättning? Är du van vid att hjälpa människor med sin personliga omvårdnad? Då kan du vara den vi söker!

Företag och kultur har flera verksamheter i centrala Uppsala. Vi har många deltagare och arbetar bland annat inom media, konstnärlig verksamhet, butiker och cafeér.

Nova är en grupp med deltagare som har omfattande fysiska funktionsnedsättningar och behöver hjälper med det mesta i sin vardag. Deltagare och personal gör tillsammans en tidning som heter Nova magasinet och kommer ut en gång i månaden. Det är en tidskrift på lättläst svenska med blandat innehåll, sport, historia, kultur och recept är några exempel. 

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att ge individuellt stöd och service i enlighet med LSS (lag om stöd och service till vissa funktionshindrade) till verksamhetens deltagare utifrån biståndsbeslut. Du kommer att arbeta med personer som har stora fysiska och/eller psykiska funktionsnedsättningar. Du förväntas agera för god kvalitet och måluppfyllelse enligt beställning, genomförandeplan och styrdokument.

Övriga uppgifter som ingår i rollen:

  • stötta deltagare i deras dagliga uppdrag
  • ge stöd och hjälp vid matintag och toalettbesök samarbeta med övrig personal.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har undersköterskeutbildning med inriktning funktionsnedsättning, gymnasieexamen från barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning med inriktning funktionsnedsättning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du utbildning inom kommunikation, till exempel AKK eller pedagogisk utbildning ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av arbete med människor som har funktionshinder, gärna som arbetshandledare liknande arbete. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. För att kunna vara delaktig i arbetet med tidningen behöver du vara van vid att använda datorer och ha lätt för att lära dig nya program. Då deltagarna behöver hjälper med det mesta i sin vardag behöver du vara van vid och tycka om att hjälpa personer med personlig omvårdnad. Det är en fördel om du har kunskaper gällande bildstöd eller annat kommunikationshjälpmedel, till exempel Pecs, Tassel eller Tecken som stöd. Det är även meriterande om du har kunskaper i lågaffektivt bemötande.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Vidare är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Sist men inte minst är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Camilla Svanström, verksamhetschef, 018-727 18 06.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 20.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun


Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet