Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Europeiska trafikantveckan

Europeiska trafikantveckan är en upplysningskampanj som äger rum 16–22 september varje år runt om i Europa.

Under trafikantveckan erbjuder Uppsala kommun flera aktiviteter för förskolebarn, skolelever, arbetsplatser och Uppsalabor.

Trafikantveckan 2019

Det här pågår under Europeiska trafikantveckan i Uppsala kommun.

Prata cykel med våra trafikplanerare på campus  

Uppsala kommun tillsammans med Uppsala universitet och SLU kommer under veckan att finnas på campus för att träffa studenter, cyklister och andra trafikanter. Alla som passerar får möjligheten att prata cykling med kommunens trafikplanerare.

Uppsalaskolor får besök av BMX-cykelshow

På Liljeforsskolan, Stordammens skola, Östra Stenhagens skola och Storvretaskolan får eleverna veta mer om trafiksäkerhet när de gästas av Guinessrekordhållaren Andreas Lindqvist och hans BMX show. De får också prova på olika annorlunda cyklar. Andreas kommer bland annat att prata om hur viktigt det är att använda hjälm i trafiken. Syftet med cykel-showen är att inspirera barnen att cykla och röra sig mera.

Läs mer om säkra skolvägar

Diplomering av cykelvänliga arbetsplatser

Under trafikantveckan är det dags för årets diplomutdelning i Cykelvänlig arbetsplats. Det är en utmärkelse för alla företag som vill arbeta för att de anställda ska cykla mera. Syftet är att öka det hållbara resandet och få fler att tänka klimatsmart. Alla företag och arbetsplatser i Uppsala kommun kan vara med.

Mer om Cykelvänlig arbetsplats

Mer information om Trafikantveckan

Läs mer om Trafikanveckan i Sverige

Läs mer om Trafikantveckan i Europa