Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Så arbetar vi med: Näringsliv

Näringslivet i Uppsala har blomstrat under lång tid. Spetskompetens, entreprenörskap, upplevelser, evenemang och hela världen runt hörnet har skapat utveckling och framgång. Vi vill ge ännu bättre näring till framgången och skapa möjligheter för fortsatt utveckling. Vi lovar att göra allt för att du ska uppleva att det är här i Uppsala som du vill utveckla ditt företag. Genom relationsskapande, effektivitet och hög rättssäkerhet vill vi skapa möjligheter för dig och ditt företag att växa. Vi har nu höjt ribban med en omfattande handlingsplan med förbättringar. Vår ambition är att vara en bra affärspartner för dig och att du ska lyckas.

Vårt mål:

Att skapa förutsättningar för 2 000 nya jobb per år.

 • Nytt näringslivsprogram och ny handlingsplan

  Ett hållbart och växande näringsliv kräver strategi. Läs om näringslivsprogrammets sex målområden och handlingsplanen för 2024–2027.

 • Delta i företagsdialoger

  Vi vill gärna träffa dig som är verksam i näringslivet för att lyssna och prata om hur det är att driva företag här. Genom dialog utvecklar vi Uppsala tillsammans.

 • Ett växande näringsliv

  20 000 nya jobb har skapats i Uppsala under det senaste decenniet. Målet är att fortsätta växa med 2 000 jobb per år. Näringslivsanalysen tar tempen på hur utvecklingen går.

 • Starta, etablera och driva företag

  I kommunen finns många organisationer som hjälper dig med rådgivning och praktisk hjälp att driva företag. Kontakta oss så hjälper vi dig till rätt stöd.

 • Nyhetsbrev och informationsmaterial

  Det är lätt att drunkna i information. Här hittar du ett nyhetsbrev med handplockad information för dig som driver företag i Uppsala.

 • Ett av Europas starkaste utvecklingsområden

  Uppsala är ett av Europas starkaste utvecklingsområden och näringslivet blomstrar. Läs mer om den bubblande entreprenörstaden.

 • Reportage om näringslivet

  Kommunen jobbar kontinuerligt för att skapa bättre förutsättningar för Uppsalas cirka 23 000 företag. Läs och inspireras av andra företagares berättelser om nyföretagarstaden Uppsala.

 • För ett bättre företagsklimat

  Uppsala kommun mäter företagsklimatet och nöjdheten hos företagare. Om du nyligen fått beslut i ett myndighetsärende kan du bli kontaktad för att delta i undersökningen.

 • Kontakta oss

  Vill du starta, utveckla eller etablera företag i Uppsala? Vi hjälper dig att hitta rätt. Välkommen att kontakta oss på avdelningen näringsliv och destination.

 • För utförare inom vården

  Här kan du hitta mer information om du är eller vill bli utförare till Uppsala kommun inom vården.