Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Så arbetar vi med: Näringsliv

Näringslivet i Uppsala har blomstrat under lång tid. Spetskompetens, entreprenörskap, upplevelser, evenemang och hela världen runt hörnet har skapat utveckling och framgång. Vi vill ge ännu bättre näring till framgången och skapa möjligheter för alla genom att kratta, vattna och vårda för fortsatt utveckling. Vi lovar att göra allt för att du ska uppleva att det är här i Uppsala du vill utveckla ditt företag. Genom relationsskapande, effektivitet och hög rättssäkerhet vill vi skapa möjligheter för dig och din affär att växa. Vi har nu höjt ribban med en omfattande handlingsplan med förbättringar. Vår ambition är att du ska lyckas och att vi ska vara en bra affärspartner för dig.

Vårt mål:

Att skapa förutsättningar för 2 000 nya jobb per år.

 • Ett växande näringsliv

  20 000 nya jobb har skapats i Uppsala senaste decenniet. Målet är att Uppsala ska fortsätta att växa med 2000 jobb per år. Näringslivsanalysen tar tempen på hur utvecklingen går.

 • Starta, etablera och driva företag

  I kommunen finns många organisationer som hjälper dig med rådgivning och praktisk hjälp att driva företag. Kontakta oss så hjälper vi dig till rätt stöd.

 • Företagsdialog

  Vi vill gärna träffa dig som är verksam i näringslivet för att lyssna och prata om hur det är att driva företag här. Genom dialog utvecklar vi Uppsala tillsammans.

 • Ett av Europas starkaste utvecklingsområden

  Uppsala är ett av Europas starkaste utvecklingsområden och näringslivet blomstrar. Läs mer om den bubblande entreprenörstaden.

 • Nyhetsbrev och informationsmaterial

  Det är lätt att drunkna i information. Här hittar du ett nyhetsbrev med handplockad information för dig som driver företag i Uppsala.

 • För ett bättre företagsklimat

  Uppsala kommun mäter företagsklimatet och nöjdheten hos företagare. Om du nyligen fått beslut i ett myndighetsärende kan du bli kontaktad för att delta i undersökningen.

 • 2 000 nya jobb

  Ett hållbart och växande näringsliv kräver strategi. Läs om kommunens näringslivspolitik som ska bidra till 2 000 nya jobb per år.

 • Reportage

  Kommunen jobbar kontinuerligt för att skapa bättre förutsättningar för Uppsalas cirka 23 000 företag. Läs och inspireras av andra företagares berättelser om nyföretagarstaden Uppsala.

 • Kontakta oss

  Vill du starta, utveckla eller etablera företag i Uppsala? Vi hjälper dig att hitta rätt. Välkommen att kontakta oss på avdelningen näringsliv och destination.

 • För utförare inom vården

  Här kan du hitta mer information om du är eller vill bli utförare till Uppsala kommun inom vården.