Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Kastellparken kallas även för trafiklekplatsen. Parken har en utflyktslekplats med tema trafik. Här finns vägar och hus i mindre skala, lekfordon, trafikljus, och övergångsställen. På lekplatsen finns också olika sorters gungor, karuseller, sandlåda, gungbräda och väderskydd. Ta gärna med en egen sparkcykel eller cykel.

I parken finns också

 • en stor bouleplan med 8 banor
 • basketplan
 • klätternät
 • en stor hinderbana som passar för lite äldre barn eller vuxna
 • gott om sittplatser
 • picknickbord
 • planteringar.
1 av 14
En flicka leker i en träbil i parken.

Guidade turer på trafiklekplatsen i Kastellparken

Du som är runt 4-8 år är varmt välkommen till trafiklekplatsen i Kastellparken. Du får följa med oss på en guidad tur, där du får lära dig om vad som är viktigt att tänka på i trafiken. På ett roligt och lättsamt sätt får du lära dig om

 • trafikregler
 • vägmärken
 • varför det är viktigt att visa hänsyn i trafiken.

Ta med cykeln, din familj och kompisar och häng med på en tur i Kastellparken i höst!

Guidad tur

Vi håller guidade turer i Kastellparken under påsklovet.

Datum: 6 april

Tid: 14.00 - 14.30 och 15.00 - 15.30.

Välkommen!

Trafiklek för skolklasser

Skolor kan använda trafiklekplatsen i Kastellparken som stöd i trafikundervisningen. Du som är lärare för förskoleklass till årskurs 3 kan boka cyklar och hjälmar för hela klassen och kombinera trafikundervisningen i teori och praktik. Eleverna kan här på ett lekfullt sätt lära sig om vägmärken, trafikregler och vikten av att visa hänsyn i trafiken. Ta del av mer information, undervisningsmaterial och boka hjälm och cyklar via länken nedan.
Trafiklek i Kastellparken

Hitta hit

Trafiklekparken (Kastellparken) gränsar till Värnlundsgatan, Dan Anderssongatan och Elin Wägnersgatan. Det tar cirka 15 minuter att cykla hit från Uppsala centrum (Resecentrum). 

Adress: Topeliusgatan 21, 754 41 Uppsala Koordinater: 59.885645, 17.650179

Karta som visar var Kastellparken finns. . Navigera i kartan med piltangenterna. Zooma i kartan med plus- och minustangenter.

Hoppa över kartan
Läser in karta symbol Läser in karta
Använd ctrl + scroll eller zoomknapparna i kartan för att zooma

Nyheter om natur, parker och friluftsliv

 • Stadsträdgården kan få nytt hotell och större restaurangverksamhet – dags att tycka till

  Vid entrén till Stadsträdgården kan vi snart få se ett större hotell, nytt torg och utvidgad restaurangverksamhet om den nya detaljplanen går igenom. Planen gör det möjligt att skapa en plats för mer turism och upplevelser i Uppsala som stad. Och nu är det snart dags att tycka till om förslaget.

 • Natur i Gamla Uppsala skyddas– nytt naturreservat

  Det populära friluftsområdet i Gamla Uppsala blir nu naturreservat. Det innebär till exempel att värdefulla arter som backsippor får bättre förutsättningar. Tanken med reservatet är också att stärka friluftslivet genom att exempelvis göra det lättare att besöka värdefull natur- och kulturmiljö.

Kampanjer
 • Gottsunda allaktivitetshus Sommar för alla

 • Lördagar i Hammarskog

  Välkommen till Hammarskog - aktiviteter för alla åldrar!

 • Evenemang för barn och unga

  På Kubik Uppsala hittar du saker att göra inom Uppsala kommun. Här samlar vi aktiviteter inför alla lov men också övrig fritid.

Så arbetar vi med natur, parker och friluftsliv

 • Så arbetar vi med:

  Ett grönare Uppsala

  Gröna områden har stor betydelse för en hållbar och trivsam livsmiljö. Alla uppsalabor behöver närhet till parker och natur för att må bra. Parkerna är naturliga mötesplatser och bidrar till ökad folkhälsa. Grönområden har stor betydelse för den biologiska mångfalden bland växter och djur. Ta del av hur vi arbetar med gröna frågor i Uppsala.

 • Så arbetar vi med:

  Miljö och klimat

  Uppsala kommun tar ansvar och ska vara ledande inom både klimat och miljö. Här kan du läsa mer om centrala styrdokument, hur du kan följa utvecklingen och specifika satsningar för att nå kommunens miljö- och klimatmål.

 • Så arbetar vi med:

  Vatten

  Vattenprogrammet ska utveckla vattenarbetet och vårt arbete med att skapa hållbara framtidslösningar för vatten i kretslopp. Det syftar även till att stärka vårt arbete med att bevara och förvalta naturliga ekosystem i sjöar och vattendrag. Dessutom ska det säkra tillgången på rent grundvatten.

 • Så arbetar vi med:

  Äldrevänlig kommun

  Uppsala kommun vill förbättra äldres möjligheter att leva ett hälsosamt och oberoende liv och öka deras delaktighet i samhällsfrågor.