Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Vi ansvarar för och sköter om badplatser i hela kommunen.

Aktuell avrådan

Kommunen avråder från bad vid Sandvinksbadet (2021-09-16 och Fjällnorabadet och hundbadet i Fjällnora (2021-09-10) och Fjällnora naturistbad (2021-09-22) på grund av algblomning

Information

Råd för att minska smittspridningen vid badplatser

På badplatser är det viktigt att alla bidrar till att minska risken för smittspridning genom att hålla avstånd till varandra. Om det är trängsel på badplatsen bör du överväga att inte gå dit eller bada på någon annan tid. Att smittas via badvatten är osannolikt.

Folkhälsomyndighetens råd för att minska smittspridningen vid badplatser.

Bilparkering vid badplatserna

Det är många som besöker våra badplatser under sommaren. Tänk på att parkera bilen enbart vid anvisad plats. Det är förbjudet att parkera utmed vägen! Räddningstjänst måste kunna komma fram vid exempelvis drunkningsolycka eller brand.

Vattenkvalitet och badtemperatur

Under sommarsäsongen kontrollerar vi vattenkvaliteten regelbundet. 

Se provsvar om vattenkvalitet, badtemperatur och algblomning på havochvatten.se , eller på ett anslag vid badplatsen du besöker.

Vi mäter vattentemperaturer vid några av badplatserna i Uppsala. Här på kartan kan du se temperaturerna. 

Tillgänglighet

Toaletterna på våra badplatser är i de flesta fall tillgängliga för dig med rullstol. Det finns tillgänglighetsanpassade badramper vid Fjällnora, Storvad och Wik. Lyssnaängen har en badrullstol som besökare kan låna.

Badplatser för hundar

Det finns tre specifika hundbadplatser: Fjällnora hundbadLerhagsbadet i Sunnersta och Prästängens hundbad i Björklinge-Långsjön. I Storvadsbadet finns delar avsedda för hundar. På de andra kommunala friluftsbaden är det förbjudet för hundar att vara i vattnet. 

Hundbadplatser och algblomning

Kommunen kontrollerar inte algblomning vid hundbaden. Därför är det viktigt att du alltid gör en egen bedömning om det är lämpligt att djuren badar.

Bada med häst

Det finns inga officiella badplatser för hästbad.

Camping förbjuden

Camping på parkeringsplatser i kommunens natur- och friluftsområden är förbjuden. Med camping menas till exempel tältuppsättning och ianspråktagande av ytan som är större än själva ekipaget, med exempelvis stolar eller markiser. Att parkera en husbil på en parkeringsplats över natten är tillåtet så länge de regler som gäller för respektive parkeringsplats följs. På vissa parkeringar finns t.ex. en maxtid på 4 timmar. I övrigt hänvisas till kommunens officiella camping- och ställplatser.

Frågor och felanmälan

Kontakta stadsbyggnadsförvaltningen om du har frågor om badplatserna. Gör en felanmälan om du upptäcker fel på någon av badplatserna.

Hitta till kommunens badplatser

Se karta som visar alla kommunala badplatser i Uppsala

Kontakta stadsbyggnadsförvaltningen

Öppettider reception Stationsgatan 12
Måndag–fredag 7.45–16.00.
Dag före helgdag 8.00–12.00.

Uppsala kommuns Kontaktcenter hjälper dig att hitta svar på allmänna frågor eller komma i kontakt med en handläggare på stadsbyggnadsförvaltningen. 

Telefon:
Kontaktcenter 018-727 00 00

E-post:
stadsbyggnadsforvaltningen@uppsala.se

Vill du rapportera fel eller lämna synpunkter ska du göra det via kommunens felanmälan.
Rapportera fel eller lämna synpunkter via kommunens felanmälan

Besöksadress:
Stationsgatan 12
Postadress:
Uppsala kommun
Stadsbyggnadsförvaltningen
753 75 Uppsala