Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Så arbetar vi med: Idrott

Oavsett ålder, kön, könstillhörighet, sexuell läggning eller etnicitet ska alla kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras - tillsammans når vi målet, Sveriges bästa idrottskommun.

Vårt mål:

Att bli Sveriges bästa idrottskommun

Uppsala är en av de städer i landet med högst byggtakt. Vi arbetar för att ha inkluderande anläggningar för alla oavsett funktion, etnicitet, ålder eller upplevd könstillhörighet. Alla ska kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras och tillsammans når vi målet - Sveriges bästa idrottskommun.

 • Se vad som finns för dig

  Visste du att du kan boka en av kommunens 200 lokaler? Här hittar du också många olika aktiviteter - både inomhus och utomhus.

 • Rörelseglädje genom livet

  Möjligheterna till en aktiv fritid är en välfärdsfråga och utgör en starkt bidragande faktor för god folkhälsa och livskvalitet. Här hittar du träffpunkter för dig över 65, utegym, äldrevänlig kommun samt hälsotips för dig som är äldre.

 • Idrott för alla

  Tillgänglighet är avgörande för möjligheten att kunna använda en anläggning. Möten mellan människor främjar integration, känslan av gemenskap och tar bort känslan av utanförskap. Här hittar du jämställd idrott, uppförandekod, fritidsbanken, elitidrottsstipendium samt tjänsten kubik.

 • Föreningslivet

  Här hittar du information om att bilda förening, föreningsregistret, sök stöd och bidrag, boka lokal, hitta anläggning och att arrangera evenemang.

 • Film – Sveriges bästa idrottskommun

  Film – Sveriges bästa idrottskommun

Kampanjer
 • Studenternas arena

  Studenternas idrottsplats ligger i Stadsträdgården. Det finns en sommararena med fotbollsanläggning och en vinterarena med två bandyplaner.

Se även

 • Så arbetar vi med:

  Äldrevänlig kommun

  Uppsala kommun vill förbättra äldres möjligheter att leva ett hälsosamt och oberoende liv och öka deras delaktighet i samhällsfrågor.