Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Så arbetar vi med: Idrott

Oavsett ålder, kön, könstillhörighet, sexuell läggning eller etnicitet ska alla kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras - tillsammans når vi målet, Sveriges bästa idrottskommun.

Vårt mål:

Att bli Sveriges bästa idrottskommun

Uppsala är en av de städer i landet med högst byggtakt. Vi arbetar för att ha inkluderande anläggningar för alla oavsett funktion, etnicitet, ålder eller upplevd könstillhörighet. Alla ska kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras och tillsammans når vi målet - Sveriges bästa idrottskommun.

 • Se vad som finns för dig

  Visste du att du kan boka en av kommunens 200 lokaler? Här hittar du också många olika aktiviteter - både inomhus och utomhus.

 • Rörelseglädje genom livet

  Möjligheterna till en aktiv fritid är en välfärdsfråga och utgör en starkt bidragande faktor för god folkhälsa och livskvalitet. Rörelseglädje kan bestå av lek, en promenad eller av att vara aktiv i en idrottsförening. Förutom att förbättra livskvalitén hos den enskilda bidrar rörelseglädje till ett friskare samhälle.

 • Idrott för alla

  Tillgänglighet är avgörande för möjligheten att kunna använda en anläggning. Möten mellan människor främjar integration, känslan av gemenskap och tar bort känslan av utanförskap. Studenternas fotbollsarena är den första HBTQ diplomerade arenan i Sverige.

 • Föreningslivet

  Moderna föreningar engagerar. Varannan svensk är medlem i en idrottsförening. Idrotten är vår överlägset största och mest levande folkrörelse, med cirka 20 000 föreningar i 72 specialidrottsförbund (SF). Här hittar du information om att bilda förening.

 • Film – Sveriges bästa idrottskommun

  Film – Sveriges bästa idrottskommun

Kampanjer

 • Jämställd idrott

  Idrott och fritid är för alla. Alla ska ha samma möjligheter och rättigheter att utöva eller ta del av aktiviteter oavsett ålder, kön, sexuell läggning, etnicitet eller tro.

Se även

 • Så arbetar vi med:

  Cykel

  Här kan du läsa om hur kommunen arbetar med cykelfrågor. Om du vill ha löpande information om vad som är på gång för dig som är cyklist i Uppsala kan du anmäla dig till nyhetsbrevet.