Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Gränby allaktivitetshus

Det sjuder av liv, rörelse och aktiviteter på Gränby allaktivitetshus.

Några barn hänger gärna vid pingisbordet nästan hela tiden. Andra gillar fotboll. Men allaktivitetshuset erbjuder många andra saker att göra också. Även hockey, biljard och dans står på schemat – och skridskodans. Det kom tidigare in som förslag från barnen och har förverkligats.

– Här kan vi samlas på åldersöverskridande aktiviteter, säger koordinatorn Abiel Habteyohannes.

Personalen tar hand om förslagen

Besökarna kan vara med och påverka vad som ska finnas att göra på Gränby allaktivitetshus framöver. Pizza, teater, tv-spel, pyssel, dans och generationsöverskridande aktiviteter är några saker som barnen önskar sig. Personalen tar emot alla förslag, både högt och lågt.

– Vi lyssnar på alla önskningar som kommer in och ser vad vi kan förverkliga, säger Charleen Fichtner, verksamhetsledare på Gränby allaktivitetshus.

Samarbetet är viktigt för att drömmar ska slå in

Samarbetet med de lokala föreningarna är viktigt, för att förverkliga alla drömmar som kan slå in, om fotboll, basket, boxning och andra önskeaktiviteter.

Aftab Husseini arbetar för Almtuna IS med integrationsprojektet Tillsammans.

Fotbollsträningen samlar en jättestor grupp unga i Gränby flera dagar i veckan. Nu kommer även flera tjejer. Det beror bland annat på att det erbjuds så mycket mer än fotbollsträning.

– Det finns inga gränser för vad vi kan göra. Vi har olika aktiviteter varje dag i hela Uppsala. Vi finns till för alla som bor här.

Precis som fritidsledarna vill föreningslivets tränare lyssna på unga och anpassa träningen efter deras behov. Några ungdomar som inte längre har tid med fotboll, eftersom träningen krockar med studier och jobb, kan nu spela nattfotboll på lördagar. Och Uppsala basket kör med på lunchträning två gånger i veckan.

Träffar hela familjerna ger en lugnande effekt

Jaqline Claesson är chef för Gränby allaktivitetshus och fritidsverksamheten i de östra delarna av Uppsala kommun.

Hon har erfarenhet av att möten över generationsgränserna har en lugnande effekt på barn och ungdomar. Därför finns det tillfällen när de träffar hela familjerna. Barn och ungdomar kan då testa nya saker, samtidigt som personalen får lära känna deras vårdnadshavare och övriga som bor i området.

Välkommen till Gränby allaktivitetshus

Gränby allaktivitetshus är en öppen verksamhet i Gränbyskolan. Vi bjuder in till dialog och erbjuder olika fritidsaktiviteter för alla åldrar i direkt anslutning till skoldagen, på kvällar och på helger. Här får allting plats: idrott, fritid, kultur, matlagning och workshoppar. Vill du starta upp en egen aktivitet är du välkommen att höra av dig!

Gränby allaktivitetshus webbplats, allaktivitetshus.uppsala.se

Gränby allaktivitetshus Instagram 

Gränby allaktivitetshus Facebook