Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Resultat av dialog

Föreslå nya namn i Gunsta

Dialogen har avslutats

Resultat i korthet

Vid namngivningsnämndens sammanträde 18 juni fattades beslut om ett tiotal nya vägnamn. Samtliga namn är baserade på de medborgarförslag som kom in medan dialogen pågick, under tiden 16 oktober till 10 november 2017. Det kom in ungefär 150 olika namnförslag. Många föreslog olika namn på växter som buskar, perenner, prydnadsgräs och krukväxter.

Följande namn är nu fastställda av nämnden: Aroniavägen, Buxbomsvägen, Hortensiavägen, Kornellvägen, Ligustervägen, Mispelvägen, Snöbärsvägen, Spireavägen, Stjärnbuskvägen och Oxbärsvägen, och parknamnet Dalparken.

Dessutom kommer ytterligare ett namn på ett blivande torg ställas ut och skickas på remiss. Även det namnet kommer från förslag som lämnades in vid dialogen.

Detaljplanen ingår i utvecklingsområdet södra Gunsta som ska växa fram och utvecklas till en ny tätort med ca 1 500 bostäder. Bland annat kommer nya vägar, ett torg och en park i området få namn.

Läs om utvecklingen av Södra Gunsta på bygg.uppsala.se.

Dialogen innan den avslutades

Dialogen pågick mellan

till

Sammanfattning

Under våren 2018 ska flera nya vägar, ett torg och en park i södra Gunsta bli namngivna. Passa på att vara delaktig i processen och lämna dina namnförslag.

Beskrivning

Inom de närmsta åren ska kommunen anta flera detaljplaner i södra Gunsta. Det innebär bland annat att nya vägar, ett torg och en park i området ska få namn.

Se karta över vägarna, parken och torget som ska namnges

Har du ett namnförslag? Eller vet du om det finns namn som används idag men som inte är fastslaget? Passa på och lämna dina förslag!