Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

För att kunna möta ett växande Uppsala och kommande investeringsbehov beslutade kommunfullmäktige i november 2020 att bilda ett bolag för arenor/arena och fastighetsförvaltning. Bolagets namn är Uppsala kommun arenor och fastigheter AB och verksamheten startade 1 september 2021. 

Sammanslagning av bolag och verksamheter

Bolaget bildades genom sammanslagning av Fyrishov, FFAB, Sportfastigheter, delar av fastighetsstaben (kommunen) samt delar av Idrott och fritid (kommunen). Målet med sammanslagningen är att ge utvecklad service till allmänheten och föreningar.

För dig som leverantör

För dig som leverantör innebär bildandet av det nya bolaget ingen förändring annat än ny fakturaadress. Befintliga leverantörsavtal följer med till det nya bolaget.

Om du har leverantörsavtal med IHUS sker inga andra förändringar än att IHUS ändrar namn till Uppsala kommuns Utvecklingsfastigheter AB. Organisationsnumret ändras inte.

Fakturauppgifter

Fakturauppgifter finns på arenorochfastigheter.uppsala.se

Bolagets ansvar

Uppsala kommun arenor och fastigheter AB ska arbeta med att ansvara för verksamheterna på kommunens idrottsanläggningar, exempelvis skötsel av fotbollsplaner och bokningssystem för lokaler. Bolaget ska också förvärva, äga, utveckla och förvalta en stor andel av kommunens fastigheter. 

Mer information

Har du frågor om bolaget eller avtal kontakta upphandling@uppsala.se.