Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Utveckla digitaliseringen i undervisningen

"Vi ser barnen som aktiva medieproducenter i stället för passiva mediekonsumenter"

På Väpnarens förskola erbjuder vi studiebesök för pedagoger, besök i vårt Maker space tillsammans med er barngrupp, samt möjligheten att boka en pedagog som hjälper er att komma vidare med digitalisering i er undervisning.

Genom att du som pedagog lär dig mer om de verktyg som finns kan du också lära barnen att utveckla en förståelse för digitaliseringen de möter i vardagen. Det handlar både om att se alla möjligheter och om att förstå risker och lära sig om källkritik.

Väpnarens tre erbjudanden

Studiebesök för pedagoger

Under studiebesöket får ni pedagoger och chefer möta oss, Väpnarens pedagoger och rektor. Vi berättar och beskriver vårt arbete och visar hur vi har byggt upp våra miljöer. Ni får möjlighet att själva testa olika digitala verktyg och inspireras av hur vi har använt dem i vår undervisning.

Här presenteras några stationer som ni kan få bekanta er med under studiebesöket.

Green screen

Skapa filmer med green screen-effekter. Det betyder att du filmar eller tar kort på en person eller sak mot en enfärgad bakgrund. Bakgrunden kan sedan göras transparent så att du kan välja att lägga in en annan bakgrund.

Du får också lära dig var du kan hitta bilder och hur ni kan arbeta med källkritik.

Maker space

I maker space möts digitala och analoga tekniker i olika lärmiljöer.

Några exempel:

  • digital ateljé
  • programmering
  • green screen
  • mediakub
  • projiceringar där ljud, ljus, stillbilder eller rörliga bilder möts.

Läs mer om Väpnarens Maker space på Pedagog Uppsala.

Programmering

Lär er om olika former av programmering, både digitalt och analogt. 

Digital ateljé

I den digitala ateljén för yngre barn möts det kreativa och estetiska med det digitala och analoga.

Besök i vårt Maker space

Boka in ett besök med er barngrupp i vårt Maker space där ni tillsammans får utforska och testa olika digitala tekniker i samverkan med det analoga.

Här får ni möta en mix av digital och analog ateljé: programmering, green screen, mediakub, legovägg och olika projiceringar där ljud, ljus och stillbilder eller rörliga bilder möts.

Besök av en pedagog     

Planerar ni att boka in ett studiebesök hos oss, eller har ni redan varit på studiebesök och behöver stöd i att komma vidare på er förskola? Oavsett vilket kan ni boka en pedagog från Väpnarens förskola som kommer till er och hjälper er komma vidare med att utveckla digitalisering i er undervisning. 

Boka studiebesök, Maker space eller pedagog

Studiebesöken är sista tisdagen och sista onsdagen varje månad, både under dagtid och kvällstid. Ett studiebesök är cirka två timmar. Kostnaden är pedagogernas lön under studiebesöket.

Kontakta rektor Anneli Hesselbäck för att boka ett studiebesök, ett besök i vårt Maker space eller för att boka en pedagog. 

Telefon: 018-727 62 64

E-post: anneli.hesselback@uppsala.se

Så arbetar Väpnarens förskola med digitalisering

Väpnarens förskola använder sig av digitala verktyg för att främja barnens lärande, och för att dokumentera och reflektera kring lärprocesser. Digitaliseringen underlättar också kommunikationen med vårdnadshavare och administrationen.

Digitala verktyg har blivit en naturlig del av verksamheten, både för barnen och för personalen. Arbetet med digitala verktyg och virtuella miljöer berikar den fysiska lärmiljön i stället för att ersätta den. När pensel och vattenfärg möter projicerade bilder uppstår nya kreativa möjligheter för barnen att uttrycka sig. Och med hjälp av projektorer skapas miljöer som väcker barnens fantasi och lust att utforska.

Väpnarens förskolas webbplats