Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Spartips! Gå, cykla eller åk kollektivt i vinter

Inflation, höjda elpriser och höga drivmedelskostnader – många upplever en mer ansträngd ekonomi just nu och undrar hur de ska klara vintern. Ett tips är att gå, cykla eller välja kollektivtrafik i största möjliga utsträckning. Bättre för både plånboken, hälsan och klimatet.

Så här enkelt är det att välja bort bilen i vinter

I Uppsala finns alla förutsättningar att kunna gå och cykla även på vintern. Vi prioriterar att halkbekämpa och snöröja de gemensamma gång- och cykelbanorna för att du ska kunna ta dig fram tryggt, säkert och smidigt – året runt. Här sparar du massor. Din hälsa blir också bättre och du gör en stor insats för miljön. Det går oftast snabbare att ta sig fram med cykel i stället för bil. Speciellt om du bor och jobbar i stan.

Gå eller cykla – då sparar du mest

Cykla på vintern

Det kan behövas lite tips och råd för att komma igång med cykling i minusgrader. Läs om Vintercyklisten och få tips om bland annat klädsel och utrustning.

Gå eller cykla till skolan

Barn som går eller cyklar till skolan har lättare att lära sig och orka med hela skoldagen. Barnen blir piggare, friskare och får bättre aptit. Här finns tips på hur du och andra föräldrar kan turas om att gå, eller cykla med barnen till skolan. Läs mer om vandrande och cyklande skolbuss.

Cykla till och från jobbet

Är cyklandet en del i företagskulturen på din arbetsplats? Eller borde det vara det? Genom att bli medlemmar i den nationella plattformen Cykelvänligast får ni hjälp att skapa bättre förutsättningar för medarbetare och kollegor att cykla till och från jobbet och i tjänsten.

Lastcykel är en bra ersättning för bil

En lastcykel har flera fördelar. Framför allt är de väldigt säkra och stabila om det är halt. Du kan se dina barn framför dig. Den stora trälådan skyddar barnen och trepunktsbälten ser till att de sitter fast. En lastcykel är också smidig om du behöver storhandla eller åka till återvinningen. Har du frågor rörande klimat och energi, vänd dig gärna till Energi- och klimatrådgivningen .

Åk kollektivt – då sparar du mycket

Att åka kollektivt är också bra för ekonomi, hälsa och miljö. Du får bättre hälsa och kondition när du går till och från busshållplatsen. Dessutom bidrar du till minskade utsläpp. Här hittar information om UL:s resor och biljetter.

Lycka till med att gå, cykla eller åka kollektivt i vinter!

Vintercyklisten
Vandrande och cyklande skolbussar
Cykelvänligast
Energi- och klimatrådgivningen
Snöröjning och halkbekämpning
UL

Prenumerera på nyhetsbrevet Hållbart resande och följ med i vad som händer i Uppsala för dig som går och cyklar.