Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Europeiska mobilitetsveckan

Europeiska mobilitetsveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Under mobilitetsveckan erbjuder Uppsala kommun flera aktiviteter för Uppsalabor.

Trafikantveckan har bytt namn till Europeiska mobilitetsveckan. Efter en omröstning om namnet bland Sveriges kommuner vann förslaget Europeiska mobilitetsveckan. Det ansågs vara ett tydligare och mer rättvisande namn. Det engelska namnet på veckan är European Mobility Week. Den Europeiska mobilitetsveckan äger rum 16–22 september varje år.

Trafikantveckan 2020

Här kan du ta del av allt som hände under Europeiska trafikantveckan 2020 i Uppsala kommun. 

Uppsala kommun tackade alla som reser hållbart

17 september var vi på plats vid Resecentrum och delade ut reflexer och sadelskydd till alla som reser hållbart.

Skydda dina tankar, känslor och minnen med cykelhjälm

17 september fanns NTF (Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande) utanför cykelparkeringshuset vid Resecentrum under ett par timmar. NTF vill att fler ska skydda sina tankar, känslor och minnen med cykelhjälm. Det var möjligt att få en rabattkupong hos en cykelhandlare i Uppsala.

Cykelparkera schysst

När du parkerar din cykel i ett cykelställ underlättar du för synskadade, räddningstjänst och varutransporter att ta sig fram. Under veckan delade cykelvärdarna ut reflexer som tack för att du parkerar din cykel schysst. 

Tävla och vinn en cykelhjälm

Under hela Trafikantveckan kunde du vara med och tävla och bland annat vinna en cykelhjälm. Tävlingen hittar du på Energi- och klimatrådgivarnas webbsida

Gymnasieelever lärde sig trafikkunskap

Eleverna på åtta gymnasieskolor fick trafikkunskap genom frågor i ett quiz. De som svarade på quizet kunde vinna en cykelhjälm. Vi delade också ut give-aways i form av sadelskydd. 

Mer information om Europeiska mobilitetsveckan

Efter Trafikantveckan 2020 ändrades namnet till Europeiska mobilitetsveckan.

Läs mer om mobilitetsveckan i Sverige

Läs mer om mobilitetsveckan i Europa