Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Ungdomsbehandlare till Eksätra IHF

Diarienr:
SCN-2023-00649
Arbetsplats:
Eksätra IHF
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Gillar du både att arbeta i team och självständigt med mål om framgångsrikt förändringsarbete? Tycker du om att träffa ungdomar och familjer i deras hem och på platser där de känner sig bekväma att träffa dig? Vill du utveckla socialt arbete tillsammans med dina kollegor och ta ansvar för teori och metod? Då kan du vara den vi söker!

Vi söker nu två ungdomsbehandlare till vårt IHF-team på Eksätra. Vi arbetar med evidens- och manualbaserade behandlingsmetoder, engagerar oss högt, gillar att beforska, utveckla och utvärdera vad vi gör, att samarbeta och att möta familjerna där de befinner sig. Det kan innebära att vi har samtal i hemmen eller där det passar, utifrån ungdomarnas och familjernas behov.

I IHF finns ett helt behandlarteam bestående av samordnare, familjebehandlare och ungdomsbehandlare till hands för familjen. Målet med IHF är att bryta negativa mönster och exkludering och i stället öka faktorer som närhet, delaktighet och ansvar i familjens liv. IHF är en multisystemisk behandling som har rötter både i modern anknytningspsykologi och social inlärningsteori. IHF fokuserar på relationer och beteenden.

Ditt uppdrag

Du kommer att mötas av en arbetsplats som präglas av glädje, engagemang och kompetens där en ständig strävan mot förbättring driver utvecklingen av våra tjänster. Som ungdomsbehandlare på Eksätra IHF erbjuds du tillgång till erfaren handledare, engagerade och kloka, kunniga kollegor, och goda chanser att förkovra dig och utvecklas vidare inom vårt arbete, utifrån de mål och den plan vi gör. Viss telefonberedskap förekommer. 

Du kommer att arbeta med psykosocialt förändrings- och behandlingsarbete i barnets/ungdomens och familjens hemmamiljö, tillsammans med ett behandlingsteam med samordnare. Det ingår även att arbeta med barn/ungdom och deras familjer i ett behandlande/stödjande syfte i de sammanhang ungdomarna befinner sig. Du förväntas arbeta enligt evidensbaserade metoder och evidensinformerad praktik (IHF) samt med standardiserade skattningsformulär och dokumentationssystem (Journal Digital och liknande).

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan universitetsexamen med erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Har du systemteoriutbildning, utbildning inom motiverande samtal (MI), kognitiv beteendeterapi (KBT) eller övrig utbildning inom behandlingsarbete ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet inom psykosocialt behandlingsarbete. Du behöver ha B-körkort. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Det är en fördel om du har språkkunskaper utöver svenska. Det är även meriterande om du är kunnig i regelbunden och relevant dokumentation i form av journalföring, genomförandeplan, månadsrapporter och skattningar.

Du kan urskilja behov och mål i en ofta mångfacetterad bild, och har en god förmåga att skapa och hålla relationer såväl i de arbeten du utför som på arbetsplatsen och med uppdragsgivare. Som person tycker du om och har lätt för att arbeta i team. Arbetet ställer stora krav på flexibilitet, ansvarstagande och uthållighet. Du har förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer. Du är trevlig och stöttande och sprider glädje.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Zorica Petkovic, enhetschef 018 727 23 29.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR. Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet