Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Socialsekreterare till Beroendeenhet 1 

Diarienr:
SCN-2023-00640
Arbetsplats:
Beroendeenhet 1 
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du arbeta med myndighetsutövning i enlighet med socialtjänstlagen (SoL)? Just nu söker Beroendeenhet 1 i Uppsala dig som vill arbeta som socialsekreterare. 

Låter det här som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan redan idag!

Beroendeenhet 1 arbetar med myndighetsutövning utifrån socialtjänstlagen (SoL) och lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM). Målgruppen är personer över 21 år med beroendeproblematik. I enhetens uppdrag ingår att utreda och bedöma behov av stöd utifrån ansökningar och anmälningar, att motivera till behandlingsinsatser och följa upp dessa. Tid tillsammans med klienter och samarbetspartners i möten är en viktig del i arbetet såväl som dokumentation i form av utredningar och journalföring. Arbetet är mycket varierande och dagarna kan se mycket olika ut.

Enheten samverkar med många interna och externa aktörer. Enheten är centralt belägen i Uppsala och är samlokaliserad med och har ett nära samarbete med Mottagningsenheten, Beroendeenhet 2 och och Beroende unga vuxna. Arbetsgruppen är välfungerande och har ett gott kollegialt stöd.

Flera medarbetare har lång erfarenhet av arbete med målgruppen vilket gör att du kommer att arbeta med erfarna kollegor. Enheten tillhör socialförvaltningens vuxenavdelning och består av enhetschef, specialisthandläggare och 9 socialsekreterare.

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att arbeta med myndighetsutövning i enlighet med socialtjänstlagen (SoL) och i vissa fall även lagen om vård av missbrukare (LVM), motivera, utreda, bedöma, besluta om samt följa upp insatser enligt socialtjänstlagen samt utreda inkomna ansökningar och anmälningar. Det ingår även att samverka med andra aktörer inom kommunen samt samverka med exempelvis region och kriminalvård.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Kunskapsmässigt är det ett krav att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt B-körkort.

Vidare är det meriterande om du har vidareutbildning inom missbruk, utbildning inom ASI (Addiction Severity Index) eller MI-utbildning (motiverande samtal). Det ses även som meriterande om du har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning med målgruppen vuxna med beroende. Därtill är det meriterande om du har goda kunskaper om de utredningsmetoder och bedömningsinstrument som används inom socialtjänsten samt kunskaper i Lifecare.

Som person är du empatisk och du kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du flexibel och du ser möjligheter i förändringar. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Sist men inte minst söker vi dig som är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Monica Lundberg Mattsson, enhetschef Beroendeenhet 1, 018-727 61 09

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning, två tjänster Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet