Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Verksamhetschef Personlig assistans

Diarienr:
OSN-2023-00543
Arbetsplats:
Vård - och omsorgsförvaltningen, avdelning socialpsykiatri och personligt stöd
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Gillar du:
- att inspirera andra?
- att jobba i team med frågor som berör hjärtat och där du känner att du kan påverka och göra  skillnad för många? 
att utmanas och utvecklas inom ledarskap?
- en dynamisk och snabbrörlig miljö som ger möjlighet till ständigt lärande?

Glöm tråkiga rutiner och välkommen till ett uppdrag där varje dag är en ny möjlighet till möten med människor och nya utmaningar!  

Vi söker en verksamhetschef som vill vara med och förverkliga våra mål inom personlig assistans. Vår verksamhet handlar om att hålla hög kvalitet i våra tjänster och ge våra brukare möjlighet att leva så aktivt och självständigt som möjligt.
Vi arbetar värdegrundsstyrt tillsammans, vi välkomnar nyskapande och gör skillnad för många Uppsalabor och deras anhöriga.

Kom och bli en del av detta viktiga, spännande och omväxlande uppdrag!

Här kan se filmen om Uppsala kommuns värdegrund

Ditt uppdrag

Som vår framtida verksamhetschef är ditt uppdrag inte bara att leda, utan att också inspirera. Du får ansvar för att leda våra medarbetare mot framgång genom ett operativt ledarskap. Tillsammans möter vi utmaningar, skrattar, och skapar lösningar som gör skillnad. Varje dag är en möjlighet att tänka nytt, lära nytt och dela med sig av kunskap och inspiration.

I ditt chefsuppdrag ingår ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljöfrågor i dina verksamheter. Du kommer att ansvara för upp till 30 medarbetare, vars arbetsplats är i brukarnas hem. Ja, du leder på distans, men du är alltid nära när det behövs. Tillsammans med medarbetare och chefskollegor driver du verksamheternas utvecklingsarbete, med fokus på att förbättra vardagen för de brukare som valt kommunen som utförare av assistansen. I detta ansvarar du för planering, samordning samt kvalitetssäkring. 

I vår ledningsgrupp har vi en stark gemenskap där vi bidrar med olika bakgrunder och erfarenheter. Tillsammans arbetar vi i små utvecklingsgrupper för att ständigt förbättra våra verksamheter. Vårt kontor på Fyrisborgsgatan 1 är vår egen kreativa hubb där idéer föds och lösningar utvecklas. Ingen dag är den andra lik, och vår flexibilitet är vår styrka.

Som verksamhetschef har du också stöd av administratörer i rekrytering av timanställda, schemaplanering, hjälp med beställningar och inköp av skyddsutrustning och annat material. 

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Läs mer om varför du ska jobba hos oss
och
Utveckla dig inom vård och omsorg hos oss

Din bakgrund

För att trivas i den här rollen behöver du gilla och klara av att hantera ett mångfacetterat ledarskap och att leda på distans. Du drivs av att göra skillnad och har en akademisk examen inom ett relevant område. Erfarenhet inom vård och omsorg är meriterande, liksom tidigare chefs- eller ledarerfarenhet och kunskaper om socialtjänstlagen. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och goda IT-kunskaper behövs i rollen.

Ditt bemötande, din tillit och ditt engagemang som ledare är viktiga faktorer som ska leda till en välmående verksamhet där både personal, brukare och anhöriga trivs. Som ledare tar du ansvar, driver ditt arbete framåt och når resultat genom att skapa de bästa förutsättningar för din personal att bidra, växa och utvecklas. 

Hela teamet ser fram emot att få arbeta med sin nya kollega så välkommen med din ansökan och ring om du har några frågor! Vi läser ansökningar löpande under annonseringstiden.

Upplysningar

Välkommen att kontakta: 
Onur Kaplan, områdeschef, 018-726 03 02
Iréne Lavesson, HR-specialist, 018-727 12 91

Fackliga företrädare:
Vision: Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30
SSR/SACO: Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34 


I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet