Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Socialsekreterare som skapar en trygg tillvaro för barn och unga

Diarienr:
SCN-2023-00628
Arbetsplats:
Utredning och uppföljning
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du socionom och sugen på ett omväxlande och utvecklande jobb där du skapar en trygg tillvaro för barn och unga? Vill du dessutom arbeta i en verksamhet som gjort stora satsningar på både lön och kompetensutveckling? Nu söker vi både dig som är ny i yrket och vill utvecklas och växa med oss och dig som är erfaren och redan nu kan axla en kvalificerad handläggartjänst.

Vi söker dig som vill arbeta med utredning och uppföljning av insatser för barn, ungdomar och deras familjer. Ett arbete som kännetecknas av mycket samarbete och stora utvecklingsmöjligheter.
Vi arbetar i nära samverkan med barnet och nätverket runtomkring. Vi är stolta över vårt samarbete med skola, polis och fritid och att vi kan erbjuda specialiserade insatser i egen regi utifrån barnets och den ungdomens behov – vi driver bland annat egna HVB. Och till skillnad från de flesta andra kommuner ökar vi våra insatser inom öppenvården. Målet är att bedriva ett socialt arbete av hög kvalitet. 
Läs vad socialsekreteraren Oskar säger om jobbet (https://www.uppsala.se/socialsekreterare)

Bra lön från start och en plan för din löne- och kompetensutveckling
Som medarbetare är du vår främsta och viktigaste tillgång. Därför har vi satsat stort på att höja lönerna inom området. Vi har även en kompetents- och befogenhetstrappa som tydliggör alltifrån introduktion i yrket till kompetensutveckling och karriärvägar under hela yrkeslivet. För vi vill att du ska kunna utvecklas och stanna hos oss! 
Läs mer om kompetens- och befogenhetstrappan (https://www.uppsala.se/contentassets/29eb46da587245019262b9fad9ecbf1b/kompetens--och-befogenhetstrappa-2023_socialforvaltningen_57fb.pdf)

Arbeta i centrala stan eller i ett särskilt utsatt område
För oss är det viktigt att du arbetar där du kommer till din rätt och trivs med ditt uppdrag. Område utredning och uppföljning består av 4 enheter. I varje enhet arbetar cirka 20 socialsekreterare, två teamledare och en enhetschef. Tre av utredningsenheterna sitter centralt i Uppsala på Svartbäcksgatan 44 och en enhet arbetar i ett särskilt utsatt område och sitter i Gottsunda centrum. Båda kontoren är lätta att ta sig till och har bra bussförbindelser till och från Uppsalas resecentrum.
Ange i din ansökan var du främst är intresserad av att arbeta.

Det här är vi också stolta över
Att arbeta hos oss innebär bland annat: 

  • Flexibel arbetstid som kan bidra till trivsel på jobbet och en balans mellan arbete och privatliv.
  • Möjlighet till kompetensutveckling oavsett var du jobbar i kommunen. (Som socialsekreterare inom utredning och uppföljning barn och ungdom finns en kompetens- och befogenhetstrappan.)
  • 3 000 kronor i friskvårdsbidrag varje år.
  • Möjlighet att växla en del av din bruttolön mot pensionssparande eller att hyra IT-utrustning och en cykel.
  • Vara med på aktiviteter som fotokurs, körsång, joggingturer och mycket mer genom personalföreningen PULS.

Vi är också väldigt stolta att över att medarbetarna trivs hos oss – det visar resultatet från de senaste årens medarbetarundersökningar.

Läs mer om vad Uppsala kommun erbjuder dig som medarbetare  (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/formaner/)

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att ansvara för att utreda behov, fatta beslut samt skicka beställning till utförare och följa upp insatserna och placeringarna på ett rättssäkert sätt.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen och gärna tidigare erfarenhet av socialt arbete eller utredningsarbete inom barn och ungdom. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och behöver vara van vid att dokumentera. Eftersom resor och hembesök ingår i tjänsten behöver du också ha B-körkort.

Du är bra på att sätta dig in i och förstå andras perspektiv och situation. Du är lugn och samlad i situationer som kräver det och fokuserar på rätt saker. När det behövs kan du vara flexibel och du har förmåga att ställa om och se lösningar. Du har god samarbetsförmåga och trivs även med att självständigt organisera, planera och skapa struktur i ditt arbete.

Söker du tjänsten som kvalificerad handläggare vill vi dessutom att du
• har jobbat minst 5 år eller längre som socialsekreterare
• självständigt kan handlägga alla ärenden oavsett komplexitet
• har fördjupad kunskap om handläggningsprocessens alla delar och kan lära ut dessa till andra
• har erfarenhet av att föredra i domstol - självständigt eller med stöd av jurist
• är trygg i att göra egna bedömningar och långsiktiga analyser av behov
• har erfarenhet av att handleda andra.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Siri Hallstan, områdeschef Utredning & uppföljning, 018-727 14 37

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet