Från och med 11 maj råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Biträdande rektor till Bälinge och Jumkils skola F-5 Uppsala kommun

Diarienr:
UBN-2023-03444
Arbetsplats:
Utbildningsförvaltningen, avdelning grundskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av ledande uppdrag i skolan? Drivs du av utveckling och är bra på att skapa goda förutsättningar för elever och medarbetare? Nu söker vi dig som vill vara med och driva Jumkil skolas utvecklingsarbete framåt!

Jumkil skola är en nybyggd F-5 skola med cirka 100 elever fördelade på sex klasser. Skolan har en attraktiv skolmiljö, både i skolans lokaler och på skolgård och omgivande naturområden. På skolan finns också ett fritidshem för årskurserna F-5.

Vi arbetar mycket med det förebyggande arbetet och är en del av både KiVa - och trivselprogrammet. KiVa är ett anti-mobbingprogram med dels förebyggande arbete där värdegrundslektioner ingår och en samtalsmetodik som används för att motverka och arbeta mot kränkningar och mobbning. Trivselprogrammet förespråkar lek och rörelse under rasterna genom strukturerade lekar som leds av elever under medverkan av vuxna. Jumkil skola arbetar också med det kooperativa lärandet som är en pedagogisk metod som vi använder i klassrummen.

Jumkil och Bälinge skola har en gemensam skolledning och elevhälsoteam. Det finns ett välutvecklat samarbete mellan skolorna.

Tjänsten är ett vikariat i sex månader med möjlighet till förlängning.

Läs mer om skolan här!

Ditt uppdrag

Som biträdande rektor driver du, i samverkan med enhetsrektor, aktivt utvecklingen av undervisningen med elevernas kunskapsutveckling i fokus och deltar i det systematiska kvalitetsarbetet.

Du ansvarar för elever och personal inom skolområdet vilket bland annat innebär att du kvalitetssäkrar undervisningen genom verksamhetsbesök och resultatuppföljning, medarbetardialoger, uppföljning av arbetsmiljön, samt att du arbetar för att verkställa målen i läroplanen och de kommunala besluten om skolverksamheten. I ditt uppdrag ingår även att leda elevhälsokonferenser. Uppdraget omfattas även av pedagogiskt ledarskap och du behöver därför vara trygg i såväl läroplan som viktiga delar av skollagen.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av ledningsuppdrag inom skolan, exempelvis som arbetslagsledare, förstelärare, samordnare eller liknande. Har du erfarenhet som skolledare som inkluderat personalansvar är det meriterande.

Vi vill också att du har erfarenhet som lärare och har svensk lärarlegitimation. Vi ser det som en fördel om du har genomgått rektorsutbildning, rekryteringsutbildning för blivande skolledare eller annan ledarskapsutbildning, samt utbildning inom specialpedagogik.

Du har utmärkt kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan och är van att arbeta utifrån styrdokument och skollagen. Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska språket såväl muntligt som skriftligt, samt att du har erfarenhet av att arbeta i olika IT-system.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av elevhälsoarbete
  • erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete
  • erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete
  • goda kunskaper gällande aktuell skolforskning

Som ledare tar du ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att, tillsammans med andra, nå goda resultat. Det innebär att du är bra på att motivera, skapa engagemang och delaktighet.

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du vara tydlig och inlyssnande i din kommunikation för att kunna säkerställa att dina budskap når fram på rätt sätt. Det är också viktigt att du har lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och att du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Vi förutsätter att du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vidare vill vi att du är flexibel och har god förmåga att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anna-Kari Palm, biträdande rektor, 018-726 09 61 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Sveriges Skolledare: Johanna Wallin, 018-727 63 21 och Anders Ekegärd, 018-727 00 91

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Vikariat sex månader med möjlighet till förlängning Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet