Från och med 11 maj råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Socialsekreterare till tre enheter på Socialtjänst - ekonomiskt bistånd

Diarienr:
AMN-2023-00173
Arbetsplats:
Socialtjänst - ekonomiskt bistånd, enhet 1,2 och 3
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du intresserad av att ha ett jobb som innebär att du får hjälpa människor i behov av stöd? Har du dessutom en socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten? Enhet 1, enhet 2 och enhet 3, Socialtjänst-Ekonomiskt Bistånd i Uppsala söker nu dig som vill arbeta som socialsekreterare. Är det här jobbet du har letat efter? Skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Avdelning Socialtjänst-Ekonomiskt bistånd inom Arbetsmarknadsförvaltningen består av en mottagningsenhet, 6 utredningsenheter, administration och service samt verksamhetsnära stöd. Avdelningens huvudsakliga uppgift är att utreda rätten till ekonomiskt bistånd både i nya och löpande ärenden samt att stötta den enskilde till egen försörjning. Arbetet präglas av att alla medborgare ska bemötas med respekt och professionalitet och vår handläggning genomförs med högt ställda krav på rättssäkerhet. Myndigheten arbetar kontinuerligt med metodutveckling, bland annat pågår ett aktivt arbete kring digitalisering, som avdelningen arbetat med under flera år.

Ditt uppdrag

Jobbet som socialsekreterare främst ut på att arbeta för att individer hittar en egen försörjning, parallel med detta handlägger du och utreder inkomna ansökningar och anmälningar. Du kommer att samverka med andra aktörer, bland annat inom kommunen, i syfte att aktivt arbeta med varje individs planering mot egen försörjning. Vi möter våra klienter med regelbundenhet genom personliga besök. Vi har extern handledning.

Vi söker nu flera tjänster hos oss där 1 tjänst är ett föräldravikariat på ett år med start 2023-09-01 och resten är tillsvidaretjänster.  

Din bakgrund

För att vara aktuell för den här tjänsten krävs det att du har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du ska ha erfarenhet av arbete som socialsekreterare och myndighetsutövning. Det är även ett krav att du har erfarenhet av socialt arbete samt utredningsarbete. Kunskapsmässigt är det ett krav att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, goda kunskaper i socialrätt och socialförsäkringssystemet samt mycket god kännedom om socialtjänstlagen. 

Vidare är det meriterande om du har MI-utbildning (motiverande samtal) och det ses som meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor och med människor i utsatta livssituationer. Därtill är det en fördel om du har kunskaper i Lifecare och kunskaper i andra språk än svenska och engelska. 

Du är en person som har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Vidare har du en god empatisk förmåga och snabbt kan sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är flexibel och har förmågan att se möjligheter iförändringar. Dessutom har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Sist men inte minst söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 
Helena Lidén, enhetschef enhet 2, 018-727 48 81
Lina Mellberg, enhetschef enhet 3, 018-727 25 87
Emma Jörum, enhetschef enhet 1, 018-727 38 56.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Henrik Brunnberg, 018-727 75 52.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning och visstidsanställning i ett år Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet