Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Verksamhetsutvecklare som leder och stödjer utveckling i kommunkoncernen

Diarienr:
KSN-2023-00157
Arbetsplats:
Enhet verksamhetsutveckling
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet och utbildning inom systematiskt kvalitetsarbete och kvalificerat utvecklingsarbete? Trivs du med att agera stöd och rådgivare, coacha och utbilda, samordna nätverksträffar och utvecklingsforum? Vi erbjuder möjligheten att leda och stödja projekt och utvecklingsarbeten i kommunkoncernen. 

Enheten för verksamhetsutveckling leder, utvecklar, stödjer och samordnar det kommungemensamma kvalitets- och utvecklingsarbetet. Vårt uppdrag är att öka förmågan till utveckling i kommunens verksamhet. Inom ramen för det kommunövergripande arbetet ger vi också stöd för kommunledningskontorets verksamhetsutveckling.

Vi utvecklar och förvaltar metoder och modeller för systematisk hållbar verksamhetsutveckling inom kvalitetsledning, innovation, projekt och processer. 

Ditt uppdrag

Du kommer bland annat att utveckla och förvalta arbetet med:

  • Ledningssystem för kommunkoncernen och kommunledningskontoret. I arbetet ingår att utveckla arbetssätt samt beskriva och tillgängliggöra information om kommunens nuvarande arbetssätt på vårt intranät med stöd av kommunikationsstaben med flera parter. Arbetet med ledningssystemet för kommunkoncernen är inne i en aktiv utvecklingsfas just nu.
  • Synpunktshantering för kommunkoncernen och kommunledningskontoret. I arbetet ingår att utveckla och förvalta arbetssätt som stärker kommunens förmåga att verksamhetsutveckla utifrån en systematisk hantering av synpunkter vilket innefattar klagomål, avvikelser, idéer och förbättringsförslag.
  • Sprida information, initiera, samordna och hålla i utbildning samt ge råd och stöd kring systematiskt kvalitetsarbete och ledningssystem.
  • Uppsala kommuns kvalitetspris - utmärkelseprocess, prisutdelning, kommunikation m.m.
  • Uppsala kommuns kvalitetsdag - planera, genomföra, följa upp och utvärdera.
  • Delta i nätverk och arbetsgrupper inom kvalitetsområdet.

Uppsala kommuns kvalitetsledningsmodell utgår från SIQ managementmodell.

Det koncernövergripande ledningssystemet är gemensamt och enhetligt för hela kommunkoncernen. Förvaltningar och bolag har även egna verksamhetsspecifika ledningssystem vilket innebär att respektive verksamhet har utrymme att utforma sitt arbete utifrån sina specifika krav och behov. Det kan handla om aktuell lagstiftning som styr verksamheten, branschkrav på certifiering eller liknande.

Inom avdelningen och kommunledningskontoret hjälper vi varandra att nå resultat inom kvalitetsutvecklingen. Därför kan även andra arbetsuppgifter bli aktuella som exempelvis stöd i arbetet med processutveckling. All utveckling sker i nära samarbete med olika stödfunktioner inom kommunledningskontoret samt representanter vid förvaltningar och bolag i kommunkoncernen.

Tjänsten innebär stort utrymme för kreativitet och en förväntan om att självständigt kunna lägga upp en plan, driva, följa upp och rapportera arbetet mot uppsatta mål. Du har ett brett samarbete med andra stödfunktioner och verksamheter. I rollen ingår både att ha en strategisk övergripande blick för kommunens breda och komplexa verksamhet och att operativt verkställa att nödvändiga delar kommer till stånd.

Din bakgrund

Vi söker dig med erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete samt kvalificerat utvecklingsarbete i kombination med högskoleutbildning inom kvalitetsutveckling, samhällsvetenskap, ledarskap eller liknande. Vidare är det meriterande med:

  • annan dokumenterad utbildning inom kvalitetsarbete 
  • erfarenhet av arbete med kvalitetsmodeller och -standarder
  • erfarenhet av att utveckla och förvalta ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete
  • erfarenhet av en roll som kvalitetsutvecklare eller motsvarande inom offentlig förvaltning

Att kunna kommunicera och uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska är ett krav liksom goda datakunskaper och god kunskap om och vana vid digitala verktyg. 

Du är drivande och resultatinriktad, en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa sättet att kommunicera. Tjänsten ställer höga krav på samarbete med många olika parter vilket innebär att vi vill att du har en hög förmåga att kunna samarbeta, vara lyhörd och smidig i att skapa och upprätthålla relationer. Vidare besitter du en god ledningsförmåga och är van att arbeta självständigt med att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Vi rekryterar två tjänster, en tillsvidareanställning och ett föräldravikariat till ca 1 februari 2024 (med möjlighet till förlängning). Frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta: Maria Ahrgren, avdelningschef, 018-727 78 20 eller Kajsa Angerdal, HR-specialist, 072-593 28 06

Fackliga företrädare:
Kommunal 010-442 88 20
Vision Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia Jonny Eliasson, 018-727 22 12

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: 1 st Tillsvidare, 1 st vikariat Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet