Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

För minskad smittspridning har Återbruket tillfälliga öppettider och begränsningar i butiken. Se under Öppettider och kontakt.

Återbruket är en second hand-butik som samarbetar med Uppsala Vatten. Vi hämtar återanvändbara saker som har lämnats på återvinningscentraler i Uppsala och säljer dem i vår butik. I butiken hittar du möbler, inredning, köksgeråd, porslin, cyklar, böcker, kläder och leksaker. Även verktyg och byggvaror.

Vi har marknadsmässiga priser och är inte vinstdrivande. Alla våra intäkter går till att utveckla verksamheten. Återbruket är en del av utbildnings- och jobbcenter och här bedrivs kommunala arbetsmarknadsinsatser. 

Återbruket
Återbruket, Bolandsgatan 4

Vi kan tyvärr inte hämta eller köra hem varor till kunder.

Öppettider och kontakt

För minskad smittspridning har Återbruket tillfälliga öppettider. Andra åtgärder är:

 • vi har separat in- och utgång
 • antalet kunder i butiken är begränsat till 30 stycken
 • vi rekommenderar att kunder är i butiken max 30 minuter så fler kan besöka oss under dagen.
 • vi fyller inte på med varor under öppettiden

Tillsammans hjälps vi åt genom att hålla avstånd och visa omtanke så att alla får ett trevligt och säkert besök i butiken.

Öppettider

Vecka 23 måndag-fredag 13.00-17.00

Facebook

facebook.com/aterbruketiuppsala

Instagram

instagram.com/aterbruketuppsala

Telefon:
018-727 03 28
Besöksadress:
Bolandsgatan 4

Nyheter om avfall och återvinning

 • Nu släpps programmet till Uppsala klimatvecka 2021

  Maten vi äter, kläderna, resorna och husen vi bor i. Nästan två tredjedelar av Uppsalas konsumtionsbaserade utsläpp av växthusgaser kommer från oss som bor här. Det betyder att vi tillsammans kan göra stor skillnad! Välkommen till Uppsala klimatvecka, 21-27 mars 2021.

 • Nu släpps biljetterna till Mänskliga Rättighetsdagarna

  Mycket kommer vara annorlunda på de digitala Mänskliga Rättighetsdagarna i Uppsala. Men som vanligt är arrangemanget till för dig som vill ha fortbildning i mänskliga rättigheter.

Så arbetar vi med avfall och återvinning

 • Så arbetar vi med:

  Miljö och klimat

  Uppsala kommun tar ansvar och ska vara ledande inom både klimat och miljö. Det miljö- och klimatprogram vi tagit fram fokuserar på två av vår tids största utmaningar: klimatpåverkan och giftfri miljö.