Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Återbruket är en second hand-butik som samarbetar med Uppsala Vatten. Vi hämtar återanvändbara saker som har lämnats på återvinningscentraler i Uppsala och säljer dem i vår butik. I butiken hittar du möbler, inredning, köksgeråd, porslin, böcker, kläder och leksaker. Även verktyg och byggvaror.

Vi har marknadsmässiga priser och är inte vinstdrivande. Alla våra intäkter går till att utveckla verksamheten. Återbruket är en del av utbildnings- och jobbcenter och här bedrivs kommunala arbetsmarknadsinsatser. 

Återbruket
Återbruket, Bolandsgatan 4

Lämna saker till Återbruket

Om du har hela och fungerande saker, möbler eller kläder som du vill bli av med kan du lämna dem till någon av Uppsalas återvinningscentraler. På  uppsalavatten.se  ser du återvinningscentralernas öppettider.

Våra lager är överfulla och vi kan därför inte ta emot inlämningar i butiken. Allt måste lämnas på återvinningscentralerna.

Vi kan tyvärr inte hämta eller köra hem varor till kunder.

Öppettider och kontakt

Öppettider

Måndag-fredag 10.00-17.00

Lördag–söndag har vi stängt.

Röda dagar har vi stängt.

Facebook: 

https://www.facebook.com/aterbruketiuppsala

Telefon:
018-727 03 28
Besöksadress:
Bolandsgatan 4

Nyheter om avfall och återvinning

 • Ge oss förslag på hur Uppsalas klimatarbete kan bli bättre

  Berätta vad du tycker att Uppsala behöver bli bättre på i sitt klimatarbete. Varje förslag räknas som en röst på Uppsala, i Världsnaturfonden WWF:s tävling #WeLoveCities, eftersom det visar att Uppsalas invånare är engagerade för en hållbar framtid.

 • Återbruket öppnar närmare stan

  Återbruket öppnade sin nya butik i Utbildnings- och jobbcenters lokaler på Bolandsgatan 4 på måndagen. Många nyfikna besökare kom för att få sig en titt på det stora utbudet av second hand-produkter.

Så arbetar vi med avfall och återvinning

 • Så arbetar vi med:

  Miljö och klimat

  Uppsala kommun tar ansvar och ska vara ledande inom både klimat och miljö. Det miljö- och klimatprogram vi tagit fram fokuserar på två av vår tids största utmaningar: klimatpåverkan och giftfri miljö.