Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Veteranparken har fått sitt namn för att hedra svenska veteraner. Tanken bakom parken är att upplåta en plats för att minnas de som tjänstgjort för Sverige och stått upp för demokrati och mänskliga rättigheter.

Veteranparken ligger vid infarten till Akademiska sjukhuset vid Svandammen. Platsen är symbolisk då Akademiska sjukhuset har en mottagning med specialistvård för veteraner. 

Här finns

 • sittplatser
 • grönområde.

Vybild över Veteranparken.

Hitta hit

Nyheter om natur, parker och friluftsliv

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Algblomning, bakterier och badklåda

  Vid kraftig algblomning färgas vattnet grönt, blågrönt eller gulaktigt. Vattnet är tydligt grumligt eller fyllt av små tråd- eller prickformade växtplankton.

Så arbetar vi med natur, parker och friluftsliv

 • Så arbetar vi med:

  Äldrevänlig kommun

  Uppsala kommun vill förbättra äldres möjligheter att leva ett hälsosamt och oberoende liv och öka deras delaktighet i samhällsfrågor.

 • Så arbetar vi med:

  Miljö och klimat

  Uppsala kommun tar ansvar och ska vara ledande inom både klimat och miljö. Det miljö- och klimatprogram vi tagit fram fokuserar på två av vår tids största utmaningar: klimatpåverkan och giftfri miljö.