Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Uppsala har skärpt de allmänna råden i Uppsala län för att försöka bryta den ökade smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Börjeparken/Finn Malmgrens plan är en park som gränsar till Sysslomansgatan och Skolgatan. Parken ligger centralt och är känd för sina körsbärsträd som blommar på våren.

 • Två personer går på en gångväg mellan gräsytor, träd och buskar i Börjeparken/Finn Malmgrens plan.
 • En tjej går på en gångväg mellan gräsytor, träd och buskar i Börjeparken/Finn Malmgrens plan. Ett gulvitt äldre trähus syns till höger.
 • En kvinna och en man med barnvagn går förbi en stenstaty föreställande en man i Börjeparken/Finn Malmgrens plan.
 • En äldre man sitter på en bänk vid en slags rund gräsplan i Börjeparken/Finn Malmgrens plan.

Hitta hit

Nyheter om natur, parker och friluftsliv

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Algblomning, bakterier och badklåda

  Vid kraftig algblomning färgas vattnet grönt, blågrönt eller gulaktigt. Vattnet är tydligt grumligt eller fyllt av små tråd- eller prickformade växtplankton.

Så arbetar vi med natur, parker och friluftsliv

 • Så arbetar vi med:

  Äldrevänlig kommun

  Uppsala kommun vill förbättra äldres möjligheter att leva ett hälsosamt och oberoende liv och öka deras delaktighet i samhällsfrågor.

 • Så arbetar vi med:

  Miljö och klimat

  Uppsala kommun tar ansvar och ska vara ledande inom både klimat och miljö. Det miljö- och klimatprogram vi tagit fram fokuserar på två av vår tids största utmaningar: klimatpåverkan och giftfri miljö.