Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Hammarskogsbadet ligger i Dalbyviken, i Hammarskog. Det är en lättillgänglig, barnvänlig badplats med stora gräsytor och flera bryggor. Här finns möjlighet att fiska. Badet ligger i Hammarskogs friluftsområde.

Eftersom det är en brant väg från parkeringen till badet är det bättre för dig som är rullstolsburen att ta dig till badet via strandpromenaden. Det är cirka 1 kilometer. 

Vid badet finns:

 • bryggor
 • barnvänlig strand med långgrunt vatten
 • tillgänglighetsanpassad toalett.

Läs om Hammarskogs friluftsområde.

1 av 2
Ett tjugotal personer badar vid bryggan i Hammarskogsbadet.

Vattenkvalitet

Under sommarsäsongen kontrollerar vi vattenkvaliteten regelbundet. Se provsvar om vattenkvalitet och algblomning på havochvatten.se , eller på ett anslag vid badplatsen du besöker.

Hitta hit

Adress: Dalbyviken, Mälaren Koordinater: 59.763731, 17.57597

Karta som visar var Hammarskogsbadet finns. Navigera i kartan med piltangenterna. Zooma i kartan med plus- och minustangenter.

Hoppa över kartan
Läser in karta symbol Läser in karta
Använd ctrl + scroll eller zoomknapparna i kartan för att zooma

Åka bil

Med bil åker du cirka 15 kilometer i riktning mot Hammarskog, över Lurbo. Passera herrgårdsområdet och ta därefter av vid skyltning mot badet. Det finns en mellanstor parkering på området.

Fina sommardagar kan parkeringen bli full. Följ vägvisning och respektera parkeringsförbud som kan gälla längs vägen.

Åka buss

Du kan ta dig till Hammarskogsbadet med buss nummer 108. Närmaste hållplats är Hammarskogs vägskäl. Sen får du promenera cirka 2 kilometer till badet.

Se mer information om bussar på ul.se.

Nyheter om aktiviteter, motion och idrott

 • Uppgraderat system för bokning och bidrag

  Nu ska det bli enklare att söka bidrag och boka lokal i Uppsala. Kommunen uppgraderar det webbaserade systemet för bokning och bidrag 11 december 2023. Systemet kommer att vara stängt för bokningar och ändringar under uppgraderingen, 09.00–16.00.

 • Nu bygger vi en ny ishall

  Idag tog sju unga skridskostjärnor de första symboliska spadtagen med snö för bygget av den nya ishallen på Gränby sportfält, tillsammans med Karolin Lundström (V), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

 • Kulturfest för alla i Stenhagen på lördag

  På lördag från 12.00-16.00 levererar hela stadsdelen ett smörgåsbord av spännande aktiviteter för stora och små. Det blir scenuppträdanden med kändisar, pröva på-aktiviteter, ansiktsmålning och en stor loppmarknad, allt sprunget ur lokala krafter.

Se fler nyheter
Kampanjer
 • Evenemang för barn och unga

  På Kubik Uppsala hittar du saker att göra inom Uppsala kommun. Här samlar vi aktiviteter inför alla lov men också övrig fritid.

 • Fritidslots – vägen till en roligare fritid

 • Hållbara resor med Resvana

  Att vara nyflyttad kan vara ett bra tillfälle att hitta en ny och mer hållbar resvana. För att du lättare ska hitta bra resealternativ arbetar Uppsala kommun med tjänsten Resvana tillsammans med företaget Nudgd.

Så arbetar vi med aktiviteter, motion och idrott

 • Så arbetar vi med:

  Aktiva och hållbara resor för barn och unga

  Barnets resa handlar inte bara om att ta sig från en plats till en annan. Barn som får göra aktiva resor blir mer självständiga och mår bättre. Samtidigt läggs grunden för goda vanor. Uppsala kommun arbetar med att öka andelen barn och unga som går, cyklar eller tar bussen till och från förskola, skola och fritidsaktiviteter.

 • Så arbetar vi med:

  Att cykla i Uppsala

  Här kan du läsa om hur vi arbetar för att utveckla Uppsala som cykelstad. Om du vill ha löpande information om vad som är på gång för dig som cyklist: prenumerera på nyhetsbrevet.

 • Så arbetar vi med:

  Idrott

  Oavsett ålder, kön, könstillhörighet, sexuell läggning eller etnicitet ska alla kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras - tillsammans når vi målet, Sveriges bästa idrottskommun.