Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Information

18 januari öppnar utomhusanläggningarna för föreningsidrott i alla åldrar

Från och med 18 januari öppnar kommunens utomhusanläggningar som nu kan bokas av föreningar igen. Det fattade krisledningsnämnden beslut om 14 januari 2021.

Kommunens ishallar, badhus och idrottshallar är fortsatt stängda, undantaget är elitidrott
och skolverksamhet. Det gäller till och med 24 januari.

 • Kommunen hyr inte ut lokaler eller andra inomhusanläggningar för idrott och andra aktiviteter. Undantag gäller endast för elitidrottens aktiviteter samt för skolidrott.
 • Yrkesverksamma elitidrottare kommer fortsättningsvis erbjudas träningsmöjligheter. Kommunen följer Riksidrottsförbundets definition av vad som räknas som yrkesverksam elitidrott.
 • Alla tider som är bokade i våra inomhusanläggningar ska avbokas i kommunens bokningssystem ibgo. Bokningsservice kommer avboka de tider som inte har bokats av.
 • Allmänhetens åkning är fortsatt inställd i alla våra ishallar. Studenternas isbanor öppnar 18 januari. Övriga isbanor utomhus kan nyttjas när väderleken tillåter.
 • Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd ska följas när kommunens anläggningar används.

Avbokning av tider

Du bokar av din tid på ibgo.uppsala.se

Du kan endast boka av morgondagens tider och framåt via bokningssystemet. När det gäller bokningar samma dag kan du mejla till: bokning@uppsala.se

Kommunen har över 200 lokaler att hyra ut, till exempel idrottsanläggningar, fotbollsplaner och samlingslokaler. Vi hyr ut till privatpersoner, föreningar och företag.

Lokalerna kan du boka för att träna med ditt lag, anordna barnkalas, yogaklasser, evenemang med mera. Idrottshallar och andra utrymmen i skolor kan du boka för övernattning vid till exempel cuper eller andra större arrangemang.

Du som vill arrangera ett evenemang ska börja med att skicka in en evenemangsförfrågan.

Det är inte tillåtet att dricka alkohol i kommunens lokaler.

Boka lokal

Klicka på Boka lokal för att se vilka lokaler som finns, lediga tider samt skicka in en bokningsförfrågan. 

Nedan kan du se instruktionsvideos om hur du gör en bokningsförfrågan och avbokar lokal.

Boka lokal
 • Nycklar och taggar hämtas och lämnas hos Kontaktcenter, Stationsgatan 12.

  Öppettider

  8.00–17.00

  Problem med nycklar

  Om du har problem med att komma in i en lokal som du bokat, kontakta kommunjouren på telefonnummer 0771-13 10 20 (vardagar efter 16.00 och helger). Du måste kunna uppge bokningsnummer. Vid handhavandefel debiteras din förening kostnaden för utryckningen.

  Lämna tillbaka nycklar i tid

  Du måste lämna tillbaka nycklar och taggar senast två veckor efter sista bokade tillfälle, även om du vill boka samma lokal nästa säsong. Om du inte gör det får du en faktura på 700 kronor per nyckel och 200 kronor per tagg. Innan du får fakturan skickar vi ett kravbrev till dig som en påminnelse.

 • Du som vill arrangera ett evenemang i någon av kommunens idrotts- och fritidslokaler ska först skicka in en evenemangsförfrågan.

  I samband med att du gör en evenemangsförfrågan kan du också boka övernattning eller andra tjänster, till exempel catering, internet, städservice, flytt, transport, parkering och parkeringstillstånd. 

  Har du frågor om att arrangera evenemang?
  Kontakta evenemang@uppsala.se

  Sök tillstånd

  Ibland måste du söka tillstånd för att arrangera evenemanget.

  Läs om tillstånd du kan behöva söka

  Sök bidrag 

  Läs om vilka bidrag du kan söka.

 • Fritidsbanken

  På Fritidsbanken i Gottsunda centrum och i Gränby kan du låna sport- och fritidsutrustning gratis. 

  Läs om Fritidsbanken.

  Idrotts och friluftsutrustning

  Föreningar, grupper och organisationer i Uppsala län kan hyra idrotts-och fritidsutrustning. Exempel på utrustning som finns är tält, led skärmar, bord, stolar, toalettvagn, högtalaranläggning, eltillbehör och mycket mer.

  Läs mer om att hyra idrotts- och fritidsutrustning

 • Du som är intresserad av att hyra samma lokal en fast tid under en hel säsong ska göra din ansökan senast 3 april. Kontakta bokningsservice för att få tillgång till säsongsbokningen.

  Du som redan har en säsongsbokning kommer att få information och påminnelse om bokningen via e-post i god tid före 3 april varje år.

 • Felanmälan

  Gör en felanmälan om du upptäcker något som är trasigt eller inte fungerar.

  Akut felanmälan: 0771-13 10 20 
  Vid handhavandefel blir du som kund debiterad utryckningskostnaden.

 • Kontakta bokningen

  Telefon
  018-727 13 90

  Telefontider
  Måndag–fredag 9.00–12.00

  Sociala medier

  Följ idrott och fritid på Facebook för att få löpande information om våra anläggningar.

  Du kan också hitta oss på Instagram på kontot @idrottochfritiduppsalakommun

  Besöksadress:
  Kontaktcenter, Stationsgatan 12. 

Nyheter om aktiviteter, motion och idrott

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Friluftslivets år 2021

  I år är det Friluftslivets år i Uppsala och i hela Sverige.

 • Hållbara resor med Resvana

  Att vara nyflyttad kan vara ett bra tillfälle att hitta en ny och mer hållbar resvana. För att du lättare ska hitta bra resealternativ arbetar Uppsala kommun med tjänsten Resvana tillsammans med företaget Nudgd.

 • Cykling utan ålder

  Uppsala kommun samarbetar med föreningen Cykling utan ålder, en ideell verksamhet där volontärer tar med personer vid äldreboenden eller personer med funktionsnedsättning på cykelturer i elassisterade cyklar. Cyklarna har plats för en cykelförare och ett passagerarsäte för två. Idén kommer ursprungligen från Danmark och finns nu i mer än 40 länder och många svenska kommuner. Såväl Uppsala kommun som Cykling utan ålder och Röda Korset erbjuder turer till de som inte kan cykla själva, men som ändå vill komma ut och känna vinden i håret.

Så arbetar vi med aktiviteter, motion och idrott

 • Så arbetar vi med:

  Att cykla i Uppsala

  Här kan du läsa om hur vi arbetar för att utveckla Uppsala som cykelstad. Om du vill ha löpande information om vad som är på gång för dig som cyklist: prenumerera på nyhetsbrevet.

 • Så arbetar vi med:

  Idrott

  Oavsett ålder, kön, könstillhörighet, sexuell läggning eller etnicitet ska alla kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras - tillsammans når vi målet, Sveriges bästa idrottskommun.