Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

Information till evenemangsarrangörer

Kommunen har över 200 lokaler att hyra ut, till exempel idrottsanläggningar, fotbollsplaner och samlingslokaler. Vi hyr ut till privatpersoner, föreningar och företag.

Lokalerna kan du boka för att träna med ditt lag, anordna barnkalas, yogaklasser, evenemang med mera. Idrottshallar och andra utrymmen i skolor kan du boka för övernattning vid till exempel cuper eller andra större arrangemang.

Du som vill arrangera ett evenemang ska börja med att skicka in en evenemangsförfrågan.

Det är inte tillåtet att dricka alkohol i kommunens lokaler.

Boka lokal
 • Information till arrangörer av evenemang 

  Med anledning av regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minimera smittspridning av Corona (covid-19) genomför kulturförvaltningen åtgärder vad gäller stödgivning och egen verksamhet.

  Regeringen har på Folkhälsomyndighetens inrådan beslutat att förbjuda offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 50 deltagare. Det handlar till exempel om demonstrationer, föreläsningar, teaterföreställningar, idrottstävlingar, danstillställningar, marknader och mässor.

  Följande allmänna åtgärder för att minska smittspridningsrisken bör vidtas:

  • Genomför en riskbedömning.
  • Ge information i förväg om att personer med symtom på luftvägsinfektion inte ska komma till evenemanget.
  • Det behöver finnas goda möjligheter att hålla en bra handhygien, antingen handtvätt med tvål och rinnande vatten eller, om det inte går, tillgång till handsprit. Detta är särskilt viktigt i toalettområden och på matställen.
  • Information om allmänna hygienråd, exempelvis affischer.
  • För kurser, seminarier och andra evenemang för hälso- och sjukvårdssektorn eller andra mycket samhällsviktiga funktioner är det viktigt att vara särskilt försiktig

  Se information till arrangörer av evenemang på folkhalsomyndigheten.se

  Evenemang med fler än 50 personer

  Regeringen har beslutat att stoppa evenemang och sammankomster med fler än 50 personer. Det innebär att dessa sammankomster omgående behöver ställas in, ombokas eller flyttas fram. Arrangörer ansvarar för att beräkna och säkerställa att det totala antalet deltagare inte överstiger 50. Vid beräkningen av totalt antal deltagare ska även besökare, volontärer, personal och medverkande inkluderas.

  Polisen ansvarar för att förbudet följs.

  Läs om begränsade möjligheter till allmänna sammankomster och tillställningar på polisen.se

  Riskanalys och generella råd med anledning av Covid-19 för sammankomster under 50 deltagare (DOCX, 375 KB)

  Rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar med anledning av covid-19

  Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet.

  Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.

  Under rådande situation städar vi extra ute i våra anläggningar med mer avtorkning av handtag, toalett och duschutrymmen. Städ anpassas också efter varje anläggnings behov.

  Generella råd i våra anläggningar

  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Begränsa om möjligt antalet deltagare i aktiviteterna.
  • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
  • Om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Alla uppmanas till god handhygien.
  • Undvik trängsel, till exempel vid insläpp av publik på läktare och vid försäljning.
  • Personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter och ska därför inte delta i gruppaktiviteter inomhus.
  • Om ni kan, ha gärna er aktivitet utomhus istället. Det innebär betydligt mindre smittspridningsrisk.

  Cuper, tävlingar och matcher

  Överväg att ställa in om det innebär deltagande från andra länder eller andra delar av Sverige. Lokala arrangemang kan genomföras som vanligt.

 • Nycklar och taggar hämtas och lämnas hos Kontaktcenter, Stationsgatan 12.

  Öppettider

  8.00–17.00

  Problem med nycklar

  Om du har problem med att komma in i en lokal som du bokat, kontakta kommunjouren på telefonnummer 0771-13 10 20 (vardagar efter 16.00 och helger). Du måste kunna uppge bokningsnummer. Vid handhavandefel debiteras din förening kostnaden för utryckningen.

  Lämna tillbaka nycklar i tid

  Du måste lämna tillbaka nycklar och taggar senast två veckor efter sista bokade tillfälle, även om du vill boka samma lokal nästa säsong. Om du inte gör det får du en faktura på 700 kronor per nyckel och 200 kronor per tagg. Innan du får fakturan skickar vi ett kravbrev till dig som en påminnelse.

 • Du som vill arrangera ett evenemang i någon av kommunens idrotts- och fritidslokaler ska först skicka in en evenemangsförfrågan.

  I samband med att du gör en evenemangsförfrågan kan du också boka övernattning eller andra tjänster, till exempel catering, internet, städservice, flytt, transport, parkering och parkeringstillstånd. 

  Har du frågor om att arrangera evenemang?
  Kontakta evenemang@uppsala.se

  Sök tillstånd

  Ibland måste du söka tillstånd för att arrangera evenemanget.

  Läs om tillstånd du kan behöva söka

  Sök bidrag 

  Läs om vilka bidrag du kan söka.

 • Fritidsbanken

  På Fritidsbanken i Gottsunda centrum och i Gränby kan du låna sport- och fritidsutrustning gratis. 

  Läs om Fritidsbanken.

  Idrotts och friluftsutrustning

  Föreningar, grupper och organisationer i Uppsala län kan hyra idrotts-och fritidsutrustning. Exempel på utrustning som finns är tält, led skärmar, bord, stolar, toalettvagn, högtalaranläggning, eltillbehör och mycket mer.

  Läs mer om att hyra idrotts- och fritidsutrustning

 • Du som är intresserad av att hyra samma lokal en fast tid under en hel säsong ska göra din ansökan senast 3 april. Kontakta bokningsservice för att få tillgång till säsongsbokningen.

  Du som redan har en säsongsbokning kommer att få information och påminnelse om bokningen via e-post i god tid före 3 april varje år.

 • Felanmälan

  Gör en felanmälan om du upptäcker något som är trasigt eller inte fungerar.

  Akut felanmälan: 0771-13 10 20 
  Vid handhavandefel blir du som kund debiterad utryckningskostnaden.

 • Kontakta bokningen

  Telefon
  018-727 13 90

  Telefontider
  Måndagfredag 10.00–16.00
  Lunchstängt 12.00–13.00

  Sociala medier

  Följ idrott och fritid på Facebook för att få löpande information om våra anläggningar.

  Du kan också hitta oss på Instagram på kontot @idrottochfritiduppsalakommun

  Besöksadress:
  Kontaktcenter, Stationsgatan 12. 

Nyheter om aktiviteter, motion och idrott

 • SM-finalerna i bandy 2021

  För 26:e gången bjuder Uppsala in till folkfest i bandy. SM-finalerna spelas lördag 20 mars 2021, på utomhusarenan Studenternas i Uppsala.

 • Så undviker du att bli sjuk vid strandbad

  Badvattnet i Uppsala kommun har generellt bra kvalitet. Men bada inte vid algblomning eller när kommunen avråder från bad.

 • Fritt fram att bada vid Vårdsätrabadet igen

  23 juni avrådde kommunen från bad vid Vårdsätrabadet på grund av förhöjda bakteriehalter. Denna avrådan gäller inte längre, då de senaste proverna visat att vattnet vid Vårdsätrabadet är tjänligt igen.

Se fler nyheter

Kampanjer

 • Hållbara resor med Resvana

  Att vara nyflyttad kan vara ett bra tillfälle att hitta en ny och mer hållbar resvana. För att du lättare ska hitta bra resealternativ arbetar Uppsala kommun med tjänsten Resvana tillsammans med företaget Nudgd.

 • Cykling utan ålder

  Uppsala kommun samarbetar med föreningen Cykling utan ålder, en ideell verksamhet där volontärer tar med personer vid äldreboenden eller personer med funktionsnedsättning på cykelturer i elassisterade cyklar. Cyklarna har plats för en cykelförare och ett passagerarsäte för två. Idén kommer ursprungligen från Danmark och finns nu i mer än 40 länder och många svenska kommuner. Såväl Uppsala kommun som Cykling utan ålder och Röda Korset erbjuder turer till de som inte kan cykla själva, men som ändå vill komma ut och känna vinden i håret.

 • Jämställd idrott

  Idrott och fritid är för alla. Alla ska ha samma möjligheter och rättigheter att utöva eller ta del av aktiviteter oavsett ålder, kön, sexuell läggning, etnicitet eller tro.

Så arbetar vi med aktiviteter, motion och idrott

 • Så arbetar vi med:

  Uppsala som cykelstad

  Här kan du läsa om hur vi arbetar för att utveckla Uppsala som cykelstad. Om du vill ha löpande information om vad som är på gång för dig som cyklist: prenumerera på nyhetsbrevet.

 • Så arbetar vi med:

  Idrott

  Oavsett ålder, kön, könstillhörighet, sexuell läggning eller etnicitet ska alla kunna träna och idrotta på sina egna villkor utan att diskrimineras - tillsammans når vi målet, Sveriges bästa idrottskommun.