Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

På gång

Agera lokalt - gör skillnad globalt

Hör ett samtal mellan Mohamad Hassan, ordförande i styrgruppen för Uppsala Fairtrade City och Hewan Temesghen från Mänskliga Rättighetsdagarna 2021. Om Fairtrade City-diplomeringen och vikten av lokalt engagemang i Fairtrade-frågan.

Gå med i engagemangsgruppen

Alla som är engagerade i Fairtrade- och hållbarhetsfrågor är också varmt välkomna att vara med i den engagemangsgrupp som vi håller på att bygga upp här i Uppsala. I gruppen kommer vi att arrangera föreläsningar, delta i kampanjer och, givetvis, fika! Om du är intresserad kan du nå oss på ftuppsala@gmail.com. Alla är välkomna, med eller utan förkunskaper, men föranmäl gärna till mailadressen ovan.

Webbutbildning om Fairtrade

Skaffa kunskap om Fairtrade, Uppsalas roll som Fairtrade City och vårt gemensamma ansvar att öka andelen rättvis och hållbar konsumtion. Det finns två korta filmer som tillsammans ger kunskap och förståelse om Fairtrade. Filmerna är tillsammans totalt 10 minuter:

Se film om Fairtrade-certifieringen (youtube.com)

Se hur Fairtrade jobbar med hållbar utveckling (youtube.com)

Det finns dessutom en digital kurs på 1,5 timme. Kursen är kostnadsfri och kan delas upp på olika tillfällen. Utbildningen finns på Udemy, en global marknadsplats för lärande. Börja med att skapa en inloggning med hjälp av din e-postadress.

Gå utbildningen Fairtrade och Agenda 2030 - Fairtrade City och Region