Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

På gång

 

Fairtrade Challenge 6–9 maj 2021

Fika och förändra världen! 6–9 maj är det dags för den årliga fikautmaningen Fairtrade Challenge. Årets tema är chokladbollar och ju fler som deltar – desto mer kraft till de människor som odlat råvarorna att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Så baka på Fairtrade-certifierade ingredienser eller köp Fairtrade-certifierat fika och bjud in vänner, grannar och kollegor till en digital Fairtrade-fika.
Läs mer på kampanjsajten fairtradechallenge.se

 

World Fair Trade Day 8 maj 2021

En dag då människor runt hela världen uppmärksammar en schystare världshandel. Välj Fairtrade-märkt du med och bidra till bättre livs- och arbetsvillkor världen över.

 

Studiecirkel om hållbar handel och konsumtion

Vill du veta mer om hur du kan göra skillnad för en hållbar värld? Välkommen till en digital studiecirkel om Agenda 2030, hållbar konsumtion och Fairtrade. Du får nya verktyg för att bli en mer medveten konsument och kan utveckla ditt engagemang för hållbarhet – både lokalt och globalt.

Vi ses tre tisdagskvällar via Zoom, 19.00–20.30. Start 11 maj. Gratis. Arrangör: Fair Trade Shop Globalen, Studieförbundet Bilda och Uppsala Fairtrade City. Anmäl dig på bilda.nu/fairtrade


Webbutbildning om Fairtrade

Skaffa kunskap om Fairtrade, Uppsalas roll som Fairtrade City och vårt gemensamma ansvar att öka andelen rättvis och hållbar konsumtion. Det finns två korta filmer som tillsammans ger kunskap och förståelse om Fairtrade. Filmerna är tillsammans totalt 10 minuter:

Se film om Fairtrade-certifieringen

Se hur Fairtrade jobbar med hållbar utveckling

Det finns dessutom en digital kurs på 1,5 timme. Kursen är kostnadsfri och kan delas upp på olika tillfällen. Utbildningen finns på Udemy, en global marknadsplats för lärande. Börja med att skapa en inloggning med hjälp av din e-postadress.

Gå utbildningen Fairtrade och Agenda 2030 - Fairtrade City och Region


Fokusveckor hösten 2021

Extra fokus på rättvis handel med schysta villkor för de som producerar de varor som vi konsumerar. Butiker bygger exponeringsytor för att synliggöra Fairtrade i butik.