Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se

På gång

En fikautmaning, en webbutbildning eller en inspirationsföreläsning – här kan du se vad som väntar runt hörnet.

Förändra världen med fika
Förändra världen med fika. 

Studiecirkel om Fairtrade

Hur kan du vara med och göra skillnad för en mer hållbar värld? Gå en digital studiecirkel som bygger på Fairtrades ambassadörsutbildning. Den är kostnadsfri och ger en bra grund för vidare engagemang och/eller för att bli en mer medveten konsument. Fyra tisdagskvällar via Zoom 19.00–20.00. Start tisdag 27 oktober. Arrangör: Studieförbundet Bilda, Uppsala Fairtrade City och Fair Trade Shop Globalen. Anmäl dig till studiecirkeln på Bilda.nu

Webbutbildning om Fairtrade

Skaffa kunskap om Fairtrade, Uppsalas roll som Fairtrade City och vårt gemensamma ansvar att öka andelen rättvis och hållbar konsumtion. Det finns två korta filmer som tillsammans ger kunskap och förståelse om Fairtrade. Filmerna är tillsammans totalt 10 minuter:

Se film om Fairtrade-certifieringen

Se hur Fairtrade jobbar med hållbar utveckling

Det finns dessutom en digital kurs på 1,5 timme. Kursen är kostnadsfri och kan delas upp på olika tillfällen. Utbildningen finns på Udemy, en global marknadsplats för lärande. Börja med att skapa en inloggning med hjälp av din e-postadress.

Gå utbildningen Fairtrade och Agenda 2030 - Fairtrade City och Region

MR-dagarna 19–21 april 2021

Mänskliga Rättighetsdagarna på temat "Mänskliga Rättigheter – en fråga om var du bor?" Digitalt arrangemang. 

Fairtrade Challenge 2021

Varje år arrangerar Fairtrade Sverige kampanjen Fairtrade Challenge – en fikautmaning som sätter fokus på rättvis handel och etisk konsumtion.

World Fair Trade Day 2021

En dag då människor runt hela världen uppmärksammar en schystare världshandel. Välj Fairtrade-märkt du med och bidra till bättre livs- och arbetsvillkor världen över.

Fokusveckor hösten 2021

Extra fokus på rättvis handel med schysta villkor för de som producerar de varor som vi konsumerar. Butiker bygger exponeringsytor för att synliggöra Fairtrade i butik.