Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Speciallärare

Diarienr:
UBN-2024-04164
Arbetsplats:
Vänge och Börje skolor
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du ha förmånen att få arbeta på två skolor? Har du lärarlegitimation och speciallärarexamen? Då kan du vara den vi söker! 

Du kommer arbeta på två skolor som ligger relativt nära varandra, nordväst om Uppsala.
Vänge skola är en grundskola för åk F-6, belägen i Vänge en mil väster om Uppsala. Skolan har drygt 330 elever, och ett 40-tal medarbetare. Vänge skola har bra undervisningslokaler samt sporthall och filialbibliotek i skolans lokaler. Eleverna har en fin skolgård som inbjuder till både fri lek och pedagogisk verksamhet och vi har naturen in på knuten. Det finns cykelväg från Uppsala till Vänge, och bra busskommunikationer. Undervisningen utmärks av behöriga och engagerade lärare som tillsammans med övrig medarbetare verkar för att alla elever skall lyckas. Skolan har ett väl fungerande elevhälsoteam och bra rutiner för elevhälsoprocessen, inklusive särskilt stöd.

Börje skola är också en F-6-skola, belägen i en vacker miljö omgiven av åkrar och ängar, men ändå bara 10 minuter med bil från Uppsala centrum. Skolan präglas av samhörighet bland både elever och personal där arbetslagen planerar och genomför mycket gemensamt. Vi har undervisningen i åldershomogena grupper med åldersblandade aktiviteter är ett naturligt inslag i undervisningen. Våra klasser varierar i storlek mellan cirka 12 och 25 elever. Skolan har idag cirka 130 elever. På skolan arbetar behöriga lärare i varje klass, flera lärare på fritidshem och det finns tillgång till en komplett elevhälsa.

Ditt uppdrag

Som speciallärare är du en del av skolans elevhälsoteam, du samarbetar med speciallärarkollega på båda skolorna och du utvecklar och förfinar skolans arbete med att göra undervisningen tillgänglig för alla elever tillsammans med kunniga och erfarna medarbetare. Du skapar, tillsammans med elevhälsans och skolans olika professioner, förutsättningar för att nå vårt mål om att alla elever kan lyckas och känna sig lyckade. Det ingår även att arbeta aktivt med elever i behov av särskilt stöd, delta i arbetslagens arbete med att utveckla utbildningen för alla elever, samt utföra kartläggningar och ge handledning genom att vara en kunnig och lyhörd rådgivare i pedagogiska frågor.

I uppdraget ingår även att:
• undervisa både enskilt och i smågrupper
• närvara vid ordinarie undervisning
• handleda kollegor
• bidra till verksamhetens utveckling
• utarbeta och utvärdera åtgärdsprogram

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet som speciallärare och lärarerfarenhet från låg- och mellanstadiet. Vi ser det även som en fördel om du har erfarenhet av att handleda pedagoger, arbetslag eller arbetsgrupper. Du har svensk lärarlegitimation och speciallärarexamen. Har du utbildning gällande neuropsykologiska funktionshinder, läs- och skrivsvårigheter eller språkstörning är detta meriterande.

För att lyckas i arbetet behöver du också ha god kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan och goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska. Utöver detta behöver du ha grundläggande IT-kunskaper i Office 365 samt system för kartläggning av elevers kunskaper och behov, bland annat Skolverkets bedömningsstöd.

Det är meriterande om du har kunskaper i kartläggningssystem som Legilexi eller Lexplore och i elevsystem som ProRenata och Unikum.

Som person har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.
Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är även bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jonas Olsson, rektor, 018-727 79 91

Facklig företrädare:
Sveriges lärare, Helena Dübeck, 018-727 24 23 och Elisa Eriksson, 018- 727 81 00

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 54 75. 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad Omfattning: 100 Tillträde: 2024-08-12 el enl ök till 2025-06-19 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet