Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Content producer webb & sociala medier

Diarienr:
DUAB-2024-00025
Arbetsplats:
Destination Uppsala, näringsliv & destination
Förvaltning:
Kommunala bolag
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du vara med och bidra till att fler upptäcker och besöker Uppsala? Trivs du i en roll med omväxlande arbetsuppgifter? Destination Uppsala söker just nu en Content producer webb & sociala medier för ett föräldravikariat. Du kommer skapa innehåll som marknadsför Uppsala – vi söker dig som är bra på att fånga upplevelser i bild, film och text.

Destination Uppsala är ett bolag helägt av Uppsala kommun, och är en del av avdelningen näringsliv & destination vid kommunledningskontoret. Det primära uppdraget är att utveckla, sälja och marknadsföra Uppsala som destination för valda marknader och målgrupper för att skapa intäkter och utveckling för den lokala besöksnäringen. Bolaget ansvarar för att driva Uppsalas besöksmottagande, projektleda kommunens större evenemang samt för att i samarbete med näringen utveckla mötes- och evenemangsindustrin via Uppsala Convention Bureau. Bolaget ansvarar även för utveckling av platsvarumärke Uppsala.

Läs mer om Destination Uppsala här

Ditt uppdrag

Som Content producer webb & sociala medier arbetar du efter våra innehållsstrategier. Du deltar i planeringen av innehåll, producerar och publicerar material i digitala kanaler och är delaktig i våra marknadsaktiviteter och kampanjer för att attrahera besökare till Uppsala samt till några av Uppsalas största publika evenemang. I rollen arbetar du mot många kontaktytor internt och externt, och är ofta på plats på besöksmål, aktiviteter och evenemang inom Uppsala kommun. Tjänsten är ett föräldravikariat under perioden 2024-10-01 till 2025-09-15.  

Arbetsuppgifter som ingår:

  • Producera och publicera material för sociala kanaler, t.ex. Facebook, Instagram, Tiktok, Pinterest
  • Hålla dialog med våra följare, nuvarande som potentiella, i sociala kanaler
  • Skapa och uppdatera texter (svenska och engelska) och bilder på bolagets och evenemangens hemsidor
  • Filma och fota, primärt med mobilkamera
  • Andra förekommande arbetsuppgifter tilldelade från enhetens kollegor eller marknadschef

Du samarbetar och tar fram material tillsammans med vår Content Producer med ansvar för film och foto. Du kommer att arbeta i ett kreativt team bestående av nio personer och rapporterar till marknadschef. Enheten ansvarar för marknadsföring och kommunikation för bolaget och dess uppdrag, införsäljning av Uppsala som besöksmål, destinationsutveckling samt Uppsalas besöksmottagande. Tjänsten arbetar närmast frågor kring destination men ditt uppdrag kan även komma att innefatta uppgifter för näringslivsenheterna.

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant utbildning från universitet/högskola, YH eller privat aktör. Du behöver ha minst 1 års dokumenterad arbetslivserfarenhet eller motsvarande erfarenhet av att arbeta med innehållskapande i sociala medier och webb. Erfarenhet av att hantera bild- och videoredigeringsapplikationer krävs, systemkamerakunskap är meriterande. God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska är nödvändigt.

Erfarenhet av att arbeta i något eller flera av våra befintliga verktyg Canva, Capcut, Adobe CC-programmen, Wordpress och AI-verktyg från ChatGPT är meriterande.

Digitalt är din hemmaplan och du drivs av att interagera med andra i en digital kontext, något som kommer naturligt för dig. Du trivs med att bygga relationer med följare och andra aktörer på sociala medier. Du är van att hålla dig uppdaterad kring aktuella content-trender och sätter dig snabbt in i nya funktioner som lanseras. Du har en bra känsla för tonalitet och captions och att kombinera detta med passande bild eller rörligt innehåll för att skapa engagemang. Du är en kreatör ut i fingerspetsarna helt enkelt.

Då ditt uppdrag omfattar kontakt med olika arrangörer och verksamheter ser vi också att du har lätt för att skapa relationer och gillar att ha många personliga kontakter. Vidare ser vi att du är kreativ och självgående, och gärna kommer med egna initiativ och idéer. Vi ser såväl nyfikenhet som noggrannhet som självklarheter. God kännedom om Uppsalas utbud inom besöksnäring är meriterande.

Vad du får av oss:

  • Jobba självständigt och bygga upp erfarenhet av att skapa innehåll på sociala medier och webb
  • Vara en del av ett kreativt team med olika kompetenser
  • En flexibel arbetsplats med omväxlande arbetsuppgifter
  • Ansvar och möjlighet att driva egna idéer
  • Utökat nätverk av kontakter

 

Upplysningar 

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:

• T.o.m. 5 juli: Helena Bovin, marknadschef, 018-727 48 05,   helena.bovin@uppsala.se
• Fr.o.m. 5 augusti: Helena Bovin, marknadschef, 018-727 48 05, helena.bovin@uppsala.se
• Under perioden 7 juli t.o.m. 31 juli kontakta Anna Lindström, chef möten & evenemang om det finns brådskande frågor, i annat fall hänvisar vi i första hand frågor fram till 5 juli samt efter 5 augusti. Tel 018-727 48 34, anna.lindstrom4@uppsala.se

Fackliga representanter: 

• Akademikerföreningen, Madeleine Klintsbacka, 018-727 48 22, tillgänglig fr.o.m. 29 juli och framåt.
• DIK, skyddsombud John Ringh, 018-727 48 86, tillgänglig 22-26 juli, samt fr.o.m. 5 augusti och framåt.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad 2024-10-01 till 2025-09-15 Omfattning: 100 % Tillträde: 2024-10-01 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet