Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Handläggare till enheten för samverkan med föreningslivet

Diarienr:
AMN-2024-00297
Arbetsplats:
Enheten för samverkan med föreningslivet
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av utredningsarbete och är en problemlösande person som är bra på att tillgodogöra sig stora mängder information för att sedan kunna ta ut det som är mest relevant för uppdraget? Då borde du söka den här spännande tjänsten! 

Arbetsmarknadsnämnden har samarbetat med föreningslivet i Uppsala kommun i många år. För att möta de nya förutsättningarna och utmaningarna inom arbetsmarknadspolitiken inrättar arbetsmarknadsförvaltningen nu en särskild enhet för vår samverkan med föreningslivet och administrationen kring bidragsgivningen. Den nya enheten kommer inledningsvis att bestå av 2-3 medarbetare och ingå i arbetsmarknadsförvaltningens stab.

Tjänsten har sin hemvist i vårt stadshus där vi arbetar i en aktivitetsbaserad miljö.

Ditt uppdrag

Enheten kommer att ansvara för handläggning av nämndens stöd till föreningslivet, förekommande upphandlingar av tjänster från föreningslivet samt administration av lönestöd till arbetsgivare som tar emot feriearbetande ungdomar.

Uppdraget innebär att utreda, analysera, utveckla och utvärdera olika handlingsalternativ inom föreningslivets villkor och samverkan med Uppsala kommun. Det innebär att du självständigt behöver analysera och bearbeta information från flera källor. I uppdraget ingår att planera, utveckla och följa upp riktlinjer, processer och tjänster utifrån befintliga och förändrade verksamhetsbehov och i enlighet med aktuell verksamhetsplanering. Du har en regelbunden kontakt med föreningar, tar emot ansökningar, utreder och skriver underlag till beslut på ansökningarna. I uppdraget ingår även budget- och resultatavstämning, ansvar för bokslutsrapportering samt genomförande av kvalitetsuppföljningar.

Under 2024 genomförs ett arbete kring nämndens bidragsgivning i syfte att skapa en större tydlighet, struktur och förenkling av nämndens stöd till föreningslivet. För att säkerställa hög kvalitet i verksamheten bistår du enhetschefen med underlag, fakta och tydlighet om ändamålet i de olika beslutsförslagen du arbetar fram. Du deltar även i uppföljningen av bidragsgivningen och aktuella partnerskap vilket innebär att du behöver arbeta relationsskapande med föreningslivet och i dialog pedagogiskt kunna vägleda och stötta föreningslivet att göra rätt.

Föreningsstödet är skattefinansierat vilket ställer höga krav på ordning och reda för att säkerställa att givna bidrag är rätt utbetalda och avser rätt målgrupper och insatser inom arbetsmarknadsnämndens ansvar. Bedrägerier mot välfärden är ett område som är i fokus. Det ställer krav på oss att arbeta ännu mer med vår egenkontroll vilket innebär att du till exempel behöver undersöka om den sökande har finansiering från annat håll för samma ändamål.

Enheten är under uppbyggnad vilket gör att arbetsuppgifter kan tillkomma. Inledningsvis har enheten till uppgift att:

  • fatta beslut om föreningsstöd inom given delegation
  • bereda underlag för ärenden till nämnd och arbetsutskott
  • delta i processen och arbetet inför förslag till nämnden på nya, förnyade eller reviderade partnerskap
  • ansvara för att hålla nämndens riktlinjer för bidragsgivning aktuella
  • följa upp stödet till föreningslivet
  • säkerställa att villkoren för nämndens olika stöd efterlevs
  • omvärldsbevaka och bidra med kompetens inom området till övriga verksamheter
  • handlägga och administrera utbetalning av stöd.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har samhällsvetenskaplig högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. För att lyckas i det här uppdraget ska du ha erfarenhet av utredningsarbete och vara van att skriva myndighetstexter med klarspråk. Det är viktigt att du har goda kunskaper i administrativt arbete, erfarenhet av arbete i Microsoft 365 och att du kan prioritera arbetet vid toppar och hålla deadline. Det är en stor fördel om du kan tillgodogöra dig stora mängder information och ta ut det som är relevant och viktigt för uppdraget. Har du utbildning med inriktning mot ekonomi eller upphandlingsregelverk är det meriterande. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av arbete inom föreningslivet och i politiskt styrd organisation samt har arbetat i digitala ärendehanteringssystem och diarium, exempelvis DHS. Arbetet kräver goda kunskaper i svenska språket, såväl skriftligt som muntligt.

Som person är du pedagogisk och du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap vilket gör att du anpassar informationen utifrån mottagaren. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du en person som har lätt för att samarbeta och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst är det viktigt att du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 
Tuomo Niemelä, stabschef, 018-727 14 58.

Fackliga företrädare: 
Akademikerförbundet SSR/saco, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 17 44.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet