Kakor (cookies)

Kakor på uppsala.se

Vi använder nödvändiga kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera.

Vi skulle vilja sätta lite fler kakor för olika funktioner som hjälper dig som användare.
Vi vill också sätta kakor för statistik så vi kan analysera och förbättra webbplatsen.
Du kan när du vill ändra dina inställningar.

Ledigt jobb

Biståndshandläggare till äldrenämndens myndighet

Diarienr:
ALN-2024-00260
Arbetsplats:
Äldrenämndens myndighet
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du ha ett roligt, utmanande och meningsfullt arbete där du får arbeta i ett härligt gäng med trevliga och engagerade kollegor och chefer där det finns goda möjligheter till utveckling? Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad för våra brukare! 

Vård- och omsorgsförvaltningen arbetar på uppdrag av äldrenämnden och omsorgsnämnden som ansvarar för att det finns service, vård och omsorg till kommunmedborgare med nedsatt funktionsförmåga. Äldrenämndens myndighet svarar för myndighetsutövning utifrån socialtjänstlagen till personer över 65 år.

Äldrenämndens myndighet är indelad i fyra enheter med olika funktioner och ansvarsområden, såsom information/rådgivning, samordning av boendeplatser, utskrivningsplanering i samverkan med Region Uppsala, myndighetsutövning och uppföljning av insatser.

Vår arbetsplats är i moderna och trevliga lokaler i det nyrenoverade Stadshuset som ligger precis intill resecentrum i Uppsala. Hos oss finns det möjlighet att arbeta på distans/i hemmet några dagar i veckan. Du som arbetar på Uppsala kommun får friskvårdsbidrag varje år på 3 000 kronor.

Ditt uppdrag

Vi söker nu flera biståndshandläggare till våra olika enheter på avdelningen äldrenämndens myndighet, både tillsvidareanställning och tidsbegränsade vikariat.

Inom vård- och omsorgsförvaltningen på äldrenämndens myndighet arbetar biståndshandläggare med att informera, utreda, bedöma och besluta om insatser enligt socialtjänstlagen samt följa upp brukarens upplevelse av insatsens kvalitet. Förvaltningen arbetar utifrån ett samordnande/motiverande synsätt och brukares delaktighet utifrån individens behov i centrum (IBIC).

Stort fokus ligger på trygg utskrivning/hemgång från region Uppsala samt uppföljning av beslut i ordinärt- och särskilt boende för den enskilde så att denne får den hjälp den behöver utifrån sina behov. Du kommer att ha kontakt med den enskilde och dennes närstående eller legala företrädare där information och rådgivning är en del. I övrigt har biståndshandläggaren i sitt uppdrag att samverka internt och externt med utförare och andra huvudmän. I arbetet ingår att aktivt medverka i kvalitets- och utvecklingsarbete.

Myndigheten strävar efter att vara transparent gentemot våra brukare och uppfylla vår serviceskyldighet, och samtidigt vara rättssäkra och effektiva i vår handläggning. Vi arbetar ständigt med utveckling, både personlig och organisatorisk, och du har möjlighet att bidra till denna utveckling.

Vi jobbar i en komplex verksamhet med stundvis högt tempo och du behöver vara en person som självständigt kan planera ditt arbete för att möta verksamhetens behov. I enheten arbetar kollegorna nära varandra och teamledaren finns som stöd i ärenden.

Vi erbjuder en introduktionsperiod där du får stöd av en mentor och ett introduktionspaket med utbildningar som är värdefulla i arbetet som biståndshandläggare.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen, kandidatexamen i beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. För att lyckas i det här arbetet ser vi att du har erfarenhet av myndighetsutövning, gärna inom äldreomsorg, och arbete utifrån socialtjänstlagen (Sol). Har du erfarenhet av nämndens målgrupp äldre är det meriterande. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska språket och Microsoft 365 samt kunskaper i dokumentation. Har du kunskaper i finska i tal och skrift och B-körkort är det en fördel. 

Som person är du lugn och samlad i olika situationer. Du har förmågan att fokusera på rätt saker och planerar, prioriterar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en god samarbetsförmåga och är flexibel och ser möjligheter i förändringar. Dessutom är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 
Maris Rasul, enhetschef, 018-727 60 04
Ann-Britt Larsson, enhetschef, 018-727 72 56
Yvonne Österholm, enhetschef, 018-727 09 39.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/saco, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Karin Lundborg, 018-727 51 52.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi arbetar med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Målet är att de ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.

Vård- och omsorgsförvaltningen är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Här arbetar cirka 7 500 medarbetare utifrån vår värdegrund – göra skillnad, arbeta tillsammans och välkomna nyskapande. Hos oss finns stora möjligheter att ta eget ansvar, utvecklas och bidra med sin kompetens. Vi strävar mot en organisationskultur med en tilltro till varandra och en stolthet över verksamheten.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Arbeta inom vård och omsorg - Uppsala kommun

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning och tidsbegränsad anställning Omfattning: 100% Tillträde: Så snart som möjligt, enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet